Νέες αυστηρές κυρώσεις σε περιοχή «εξόρυξης» bitcoin απειλούν τις τιμές των κρυπτονομισμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες αυστηρές κυρώσεις σε περιοχή «εξόρυξης» bitcoin απειλούν τις τιμές των κρυπτονομισμάτων
Σύμφωνα με το CNBC, οι εταιρείες που θα διαπιστωθεί πως εμπλέκονται στην εξόρυξη θα βρεθούν αντιμέτωπες με ανάκληση αδειών λειτουργίας. 

Μία νέα σειρά τιμωρητικών μέτρων προς εταιρείες και ιδιώτες που ασχολούνται με τη «δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων» προτείνει η περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, στην Κίνα, σε μια προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο την ανεξέλεγκτη «εξόρυξη» των δημολιφών crypto.

Η πρόταση θέλει να «στοχοποιήσει» εταιρείες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου που ασχολούνται με την ψηφιακή «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων, επιβαρύνοντας σημαντικά την ενεργειακή κατανάλωση της χώρας. Σύμφωνα με το CNBC, οι εταιρείες που θα διαπιστωθεί πως εμπλέκονται στην εξόρυξη θα βρεθούν αντιμέτωπες με ανάκληση αδειών λειτουργίας.

Η Κίνα «μετρά» περίπου το 65% στην εξόρυξη του bitcoin και χάρη στην «φθηνή» ενέργεια, η περιφέρεια της Εσωτερικής Μογγολίας «μετρά» περίπου το 8% στην εξόρυξη του bitcoin, διεθνώς.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να προκαλέσουν νέα «βύθιση» στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, ακολουθώντας την πορεία της προηγούμενης εβδομάδας, αν και μέχρι το πρωί της Τετάρτης, το Bitcoin έχει καταφέρει να διατηρήσει την τιμή του άνω των 40.300 δολαρίω, με άνοδο 7,17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Ο Έλον Μασκ είναι η μεγαλύτερη επιρροή για την τιμή

Deutsche Bank: Το Bitcoin από «τρέντι έγινε κακόγουστο» - Το φαινόμενο «Τίνκερμπελ»

gazzetta
gazzetta reader insider insider