Bitcoin: Κινείται με κατεύθυνση τα 40.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Κινείται με κατεύθυνση τα 40.000 δολάρια
Το δημοφιλές το απόγευμα της Τρίτης, το bitcoin κινείται στα 38.767,62 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 9% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk.

Τα 40.000 δολάρια «πλησιάζει» η τιμή του bitcoin αν και έχει ακόμα απόσταση να διανύσει παρά την άνοδο που κατέγραψε μετά το νεό tweet του Έλον Μασκ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έγραψε στο Twitter ότι πραγματοποίησε συζητήσεις με τις εταιρείες εξόρυξης bitcoin σχετικά με τη βιωσιμότητα του κρυπτονομίσματος, με αποτέλεσμα να σημειωθεί άνοδος 4% στην τιμή του, αγγίζοντας τα 39.824,81 δολάρια λίγες ώρες μετά το tweet, πριν υποχωρήσει ξανά σχεδόν στα 38.000 δολάρια.

Το δημοφιλές το απόγευμα της Τρίτης, το bitcoin κινείται στα 38.767,62 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 9% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο Μασκ έχει υπάρξει μεγάλος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, πυροδοτώντας ράλι στις τιμές τους, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο η Tesla αποκάλυψε ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και ότι θα το δεχόταν ως μέθοδο πληρωμής, όμως αργότερα, η σχέση του Μασκ με το bitcoin φαίνεται να άλλαξε, όταν έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία "ανέστειλε τις αγορές οχημάτων" με τη χρήση του bitcoin. Με τα αντίστοιχα «σκαμπανεβάσματα» στην τιμή του κρυπτονομίσματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Ο Έλον Μασκ είναι η μεγαλύτερη επιρροή για την τιμή

gazzetta
gazzetta reader insider insider