Προς τη χειρότερη εβδομάδα από την αρχή της πανδημίας τα κρυπτονομίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς τη χειρότερη εβδομάδα από την αρχή της πανδημίας τα κρυπτονομίσματα
Νέα πτώση, κοντά στο 1%, για τις τιμές του Bitcoin και του Ethereum την Παρασκευή.

Προς τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού κινούνται οι τιμές των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τον Galaxy Crypto Index του Bloomberg.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, ο δείκτης οδεύει προς πτώση 25% σε επίπεδο εβδομάδας, η μεγαλύτερη από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Μαρτίου του 2020.

Το... άδειασμα του ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ στο Bitcoin, η έντονη μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές και οι αναφορές για αυστηρούς ελέγχους των κυβερνήσεων στα κρυπτονομίσματα θεωρούνται ως οι σημαντικότεροι λόγοι για το αρνητικό σερί των τελευταίων ημερών.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, η συνολική αγορά των κρυπτονομισμάτων έχασε περίπου 1 τρισ. δολαρίων σε αξία.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), το Bitcoin κινείται οριακά άνω των 40.000 δολαρίων, με άνοδο κοντά στο 2%, ενώ πτώση σημειώνει το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Etheureum, υποχωρώντας 0,41% στα 2.750 δολάρια.

Άξιο αναφοράς είναι και το ότι την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως «τα κρυπτονομίσματα δημιουργούν ήδη σημαντικό πρόβλημα εντοπισμού, διευκολύνοντας τις παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της φοροδιαφυγής.

Όπως και με τις συναλλαγές με ρευστό, οι επιχειρήσεις οι οποίες λαμβάνουν κρυπτονομίσματα με εύλογη αξία (fair-market value) πάνω από 10.000 δολάρια θα πρέπει να τα δηλώνουν» σημείωσε σε έκθεση του το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Το Bitcoin από «τρέντι έγινε κακόγουστο» - Το φαινόμενο «Τίνκερμπελ»

gazzetta
gazzetta reader insider insider