Διευρύνονται τα κέρδη στη Wall, με στήριξη από τα επιδόματα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνονται τα κέρδη στη Wall, με στήριξη από τα επιδόματα ανεργίας
Να διασπάσει το τριήμερο αρνητικό σερί επιδιώκει η Wall Street, καθώς οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Κέρδη, που ξεπερνούν και το 1%, καταγράφουν οι δείκτες της Wall στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, σε μια προσπάθεια να βάλουν τέλος στο τριήμερο αρνητικό σερί, με τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας να ενισχύουν το κλίμα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 34.142 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 1,04% στις 4.158 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,55% στις 13.506 μονάδες.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, ανήλθαν στις 444.000 για την εβδομάδα έως τις 15 Μαΐου, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Μαρτίου του 2020, έναντι 478.000 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν 450.000 αιτήσεις.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν εξάλλου οι αναφορές της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), καθώς στα πρακτικά διαφάνηκε πρόθεση των αξιωματούχων της τράπεζας για άρση των υποστηρικτικών μέτρων τους επόμενους μήνες.

Η μετοχή της Cisco βρέθηκε να υποχωρεί 3%, έπειτα τις χαμηλότερες των προσδοκιών εκτιμήσεις που ανακοίνωσε για το τρέχον τρίμηνο.

Στα κρυπτονομίσματα, το Bitcoin ενισχύθηκε σήμερα 7%, ξεπερνώντας τα 41.000 δολάρια, έπειτα από τη «βουτιά» της Τετάρτης που το οδήγησε κάτω από τα 30.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider