Η Fed φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο το tapering

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Fed φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο το tapering
Η ισχυρή δυναμική της αμερικανικής οικονομίας φέρνει προ των πυλών τη Fed.

Ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed, σύμφωνα με διεθνή μέσα, επεσήμαναν την πιθανότητα συζήτησης ενός σταδιακού tapering σε μια επερχόμενη συνάντηση εάν η οικονομία συνεχίσει καταγράφει ταχεία πρόοδο, βγαίνοντας από το «τούνελ της πανδημίας».

«Ένας αριθμός αξιωματούχων άφησε να εννοηθεί ότι αν η οικονομία συνέχιζε να σημειώνει ταχεία πρόοδο προς τους στόχους της Επιτροπής, ίσως θα ήταν κατάλληλο σε κάποιο σημείο στις επόμενες συνεδριάσεις να αρχίσουν οι συζητήσεις για ένα σχέδιο προσαρμογής του ρυθμού αγορών στοιχείων ενεργητικού» επισημαίνεται στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ είπε μετά τη συνεδρίαση ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας παραμένει «άνιση και απέχει αρκετά από την ολοκλήρωση».

Ωστόσο, από τότε ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή έδειξε ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται με ρυθμό 4,2% σε ετήσια βάση, ενώ το ΑΕΠ αναμένεται να ενισχυθεί κατά 10% στο β΄τρίμηνο τρίμηνο και οι δείκτες στη μεταποίηση και τις δαπάνες δείχνουν ισχυρή ανοδική δυναμική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider