Απώλειες στις ευρωαγορές, εν αναμονή της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στις ευρωαγορές, εν αναμονή της Fed
Πτώση κοντά και άνω του 1% για το σύνολο των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστήριων. Παραμένει η ανησυχία για τον πληθωρισμό.

Μεγάλες απώλειες σημειώνουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές επηρεάζονται αρνητικά από το κλίμα που επικράτησε νωρίτερα στις ασιατικές αγορές και χθες στη Wall Street.

Κύρια αιτία ανησυχίας παραμένει η αύξηση του πληθωρισμού και οι επιπτώσεις από ενδεχόμενη μείωση των υποστηρικτικών μέτρων στήριξης των οικονομιών. Σε αυτό το πλαίσιο, η προσοχή στρέφεται σήμερα στη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και στο εάν θα προκύψουν σημάδια για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων από τις κεντρικές τράπεζας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 1% στις 438,62 μονάδες.

Ο Stoxx 50 υποχωρεί 1,07% στις 3.962 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE πέφτει 0,92% στις 6.969 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολισθαίνει 1,02% στις 15.232 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC γράφει απώλειες 0,95% στις 6.239 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,76% στις 24.701 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη κινείται αρνητικά κατά 0,79% στις 9.109 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, στο 1,5% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Βρετανία για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Πρόκειται για αύξηση από το 0,7% του Μαρτίου, με το 1,5% να κινείται εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 0,6%, από 0,3% τον Μάρτιο.

Εξάλλου, οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 218,6% για τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, δείγμα της ανάκαμψης του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας για το πρώτο τετράμηνο του 2021.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η εταιρεία private equity KKR συμφώνησε να εξαγοράσει τη βρετανική εταιρεία επενδύσεων σε υποδομές John Laing Group, σε μια συμφωνία αξίας περίπου 2 δισ. στερλίνων (2,84 δισ. δολάρια).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυριάρχησε ο φόβος του πληθωρισμού στη Wall – Στις -270 μονάδες ο Dow

«Εκτόξευση» στις ταξινομήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Απρίλιο

«Χειρόφρενο» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πριν από την Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider