«Χειρόφρενο» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πριν από την Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χειρόφρενο» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πριν από την Fed
Αρνητικό κλείσιμο της Τρίτης στο γερμανικό χρηματιστήριο και μικρά κέρδη στις αγορές του Λονδίνου και του Παρισιού.

Μικρές διακυμάνσεις επικράτησαν για τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη δεύτερη μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας, με τους επενδυτές να «ισορροπούν» μεταξύ των στοιχείων για τα ΑΕΠ της Βρετανίας και της Ευρωζώνης και του κλίματος ανησυχίας που επικρατεί στις διεθνείς αγορές για την πορεία του πληθωρισμού.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η αυριανή δημοσίευση των πρακτικών της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και στο κατά πόσο θα υπάρξουν αναφορές στην αντιμετώπιση των πληθωριστικών τάσεων στην αμερικανική οικονομία και στο ενδεχόμενο άρσης των υποστηρικτικών μέτρων από τη Fed.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,17% στις 443.04 μονάδες.

Ο Stoxx 50 ανέβηκε 0,15% στις 4.012 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE ισχυροποιήθηκε 0,03% στις 7.034 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έπεσε 0,07% στις 15.385 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC κέρδισε 0,22% στις 6.353 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο έγραψε άνοδο 0,10% στις 24.886 μονάδες και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη ενισχύθηκε 0,33% στις 9.186 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, κατά 0,6% υποχώρησε το ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο α΄ τρίμηνο του 2021, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για τεχνική ύφεση.

poster
Η πτώση αυτή ακολούθησε μετά από αυτή του δ' τριμήνου και μετά την ισχυρή επάνοδο του γ΄ τριμήνου. Σε ετήσια βάση η ύφεση διαμορφώθηκε στο 2,1%.

Εξάλλου, θετική δυναμική έβγαλε η αγορά εργασίας στη Βρετανία τον Απρίλιο καθώς η οικονομία αρχίζει να επανέρχεται σε ρυθμούς προ πανδημίας. Η Στατιστική Αρχή στη Βρετανία ανακοίνωσε πως ο δείκτης ανεργία υποχώρησε στο 4,8%. Ο αριθμός των μισθωτών αυξήθηκε κατά 97.000 και οι κενές θέσεις εργασίας κινήθηκαν ανοδικά κατά 13%, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία.

Οι προοπτικές της αγοράς εργασίας βελτιώθηκαν αισθητά τους τελευταίους μήνες, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει σχέδια για να ανοίξει εκ νέου την οικονομία έως τις 21 Ιουνίου και να επεκτείνει τη μισθολογική στήριξη για τους εργαζόμενους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νευρικότητας συνέχεια στη Wall Street - Δεν αρκούν τα αποτελέσματα Home Depot και Walmart

Επιμένουν θετικά οι ευρωαγορές, μετά από τις ανακοινώσεις των μάκρο

Βρετανία: Υποχώρησε η ανεργία - Βελτιώνεται το outlook

gazzetta
gazzetta reader insider insider