Ξένα Χρηματιστήρια
17-05-2021 | 16:40

Wall Street: Απώλειες εν μέσω ανησυχίας για τον πληθωρισμό - Στις -160 ο Dow, -120 o Nasdaq

Newsroom
Μοιράσου το
Wall Street: Απώλειες εν μέσω ανησυχίας για τον πληθωρισμό - Στις -160 ο Dow, -120 o Nasdaq
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με πτωτικές διαθέσεις ξεκινά η νέα εβδομάδα στην Wall Street, μετά το ισχυρό ράλι της Παρασκευής, το οποίο ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να «σβήσει» τις εβδομαδιαίες απώλειες. Έτσι την Δευτέρα, οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό δείχνουν να κυριαρχούν και πάλι στο επενδυτικό κλίμα.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,48% ή 163 μονάδες στις 34.218 μονάδες.
O S&P 500 χάνει 0,56% στις 4.150 μονάδες.
O Nasdaq διολισθαίνει 0,94% ή 125 μονάδες στις 13.305 μονάδες.

Αν και την Δευτέρα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικάνικου δημοσίου δεν ξεπερνά το 1,65%, οι ανησυχίες για την άνοδο του πληθωρισμού δεν έχουν καμφθεί, αφού μόλις την προηγούμενη Τετάρτη είχε ξεπεράσει και πάλι το 1,7%, στο υψηλότερο σημείο για πάνω από ένα μήνα, ενώ την ίδια ημέρα η το υπουργείο Εργασίας είχε ανακοινώσει πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Απρίλιο αυξήθηκε στον γρηγορότερο του ρυθμό  σε βάθος 12ετίας. Ενώ οι επενδυτές αναμένουν ένα σημάδι από την Fed για το αν θα καταφέρει τελικά να κρατήσει την υπόσχεση της για διατήρηση των βασικών επιτοκίων κοντά στο 0% και για την συνέχιση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, η κεντρική τράπεζα αναμένεται να εκδώσει τα πρακτικά της συνάντησης του Απριλίου αυτή την Τετάρτη.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο δείκτης της Fed Νέας Υόρκης για τη μεταποίηση στην πολιτεία των ΗΠΑ έπεσε στις 24,3 μονάδες για τον Μάιο από τις 26,3 μονάδες του Απριλίου, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 23,9 μονάδες.

Σε εταιρικά νέα ο αμερικανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών AT&T ανακοίνωσε σήμερα τη συγχώνευση της θυγατρικής του WarnerMedia, ιδιοκτήτριας των CNN και HBO, με τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Discovery, ο οποίος διαθέτει μεταξύ άλλων το κανάλι Eurosport, για να αντισταθούν στις πλατφόρμες streaming.
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των AT&T και Discovery που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η πρώτη επιχείρηση θα λάβει περίπου 43 δισ. δολάρια και οι μέτοχοί της το 71% της οντότητας που θα ιδρυθεί, ενώ οι μέτοχοι του Discovery θα διαθέτουν το 29% του νέου ομίλου. Η μετοχή του ομίλου κερδίζει 3,26%.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WarnerMedia και Discovery σχηματίζουν έναν νέο τηλεπικοινωνιακό γίγαντα