Επιμένουν θετικά οι ευρωαγορές, μετά από τις ανακοινώσεις των μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένουν θετικά οι ευρωαγορές, μετά από τις ανακοινώσεις των μάκρο
Άνοδος για το σύνολο των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με εξαίρεση τις απώλειες στην αγορά της Μαδρίτης.

Συνεχίζεται το θετικό κλίμα που καταγράφεται στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει στις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού στα ΑΕΠ των ισχυρών χωρών της ηπείρου μας.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, κατά 0,6% υποχώρησε το ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο α΄ τρίμηνο του 2021, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για τεχνική ύφεση.

Η πτώση αυτή ακολούθησε μετά από αυτή του δ' τριμήνου και μετά την ισχυρή επάνοδο του γ΄ τριμήνου. Σε ετήσια βάση η ύφεση διαμορφώθηκε στο 2,1%.

Εξάλλου, θετική δυναμική έβγαλε η αγορά εργασίας στη Βρετανία τον Απρίλιο καθώς η οικονομία αρχίζει να επανέρχεται σε ρυθμούς προ πανδημίας. Η Στατιστική Αρχή στη Βρετανία ανακοίνωσε πως ο δείκτης ανεργία υποχώρησε στο 4,8%. Ο αριθμός των μισθωτών αυξήθηκε κατά 97.000 και οι κενές θέσεις εργασίας κινήθηκαν ανοδικά κατά 13%, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία.

Οι προοπτικές της αγοράς εργασίας βελτιώθηκαν αισθητά τους τελευταίους μήνες, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει σχέδια για να ανοίξει εκ νέου την οικονομία έως τις 21 Ιουνίου και να επεκτείνει τη μισθολογική στήριξη για τους εργαζόμενους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,34% στις 443.74 μονάδες.

Ο Stoxx 50 ανεβαίνει 0,21% στις 4.015 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE ισχυροποιείται 0,40% στις 7.061 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX γράφει άνοδο 0,17% στις 15.420 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,11% στις 6.373 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ανεβαίνει 0,28% στις 24.931 μονάδες ενώ ο IBEX στη Μαδρίτη πέφτει 0,13% στις 9.145 μονάδες. Οι απώλειες στο ισπανικό χρηματιστήριο αποδίδονται στο κλίμα έντονης ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί στη χώρα λόγω της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα με το Μαρόκο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider