Μεταναστευτική κρίση στην Ισπανία: Δέσμευση Σάντσεθ για αποκατάσταση της τάξης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεταναστευτική κρίση στην Ισπανία: Δέσμευση Σάντσεθ για αποκατάσταση της τάξης
Μόνο τις τελευταίες 48 ώρες υπολογίζεται πως τουλάχιστον 6.000 άτομα έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν στην Ισπανία από το Μαρόκο.

Τη δέσμευση της ισπανικής κυβέρνησης για άμεση αποκατάσταση της τάξης στην περιοχή της Θεούτα, που βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο αφίξεων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από την Αφρική, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα για την κρίση στα σύνορα με το Μαρόκο, ο Σάντσεθ δήλωσε πως «θα αποκαταστήσουμε την τάξη στην πόλη και στα σύνορα της χώρα μας», ενώ συμπλήρωσε πως άμεσα θα μεταβεί στη Θεούτα για να ενημερωθεί για την κρίση.

Σημειώνεται πως μόνο τις τελευταίες 48 ώρες υπολογίζεται πως τουλάχιστον 6.000 άτομα έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν στην Ισπανία από το Μαρόκο, φέρνοντας σημαντική ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Από πηγή στο ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών, την οποία επικαλείται το Reuters, έγινε επίσης σήμερα γνωστό πως η ισπανική κυβέρνηση ανέπτυξε στρατεύματα στη Θέουτα για να περιπολούν στα σύνορα με το Μαρόκο.

Οι στρατιώτες θα περιπολούν στα σύνορα μαζί με την ισπανική αστυνομία. «Αυτό αρχίζει αμέσως», δήλωσε η πηγή χωρίς να διευκρινίσει πόσοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν.

Εκπρόσωπος της κυβερνητικής αντιπροσωπείας της Θέουτα δήλωσε πως οι στρατιώτες θα συνεργαστούν επίσης με την αστυνομία σε ευαίσθητα σημεία μέσα στο θύλακο για να διατηρήσουν την τάξη στους δρόμους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΞ Ισπανίας: Η Μεσόγειος μπορεί και θα έπρεπε να είναι περιοχή κοινής ευημερίας

Αυστηρότερη νομοθεσία από τη Σουηδία για τη μετανάστευση

gazzetta
gazzetta reader insider insider