Με απώλειες η Wall Street στην αρχή της εβδομάδας, υπό το φόβο του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με απώλειες η Wall Street στην αρχή της εβδομάδας, υπό το φόβο του πληθωρισμού
Μικρή πτώση για τους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στη δημοσίευση των πρακτικών της Fed.

Αρνητικό ξεκίνημα στην πρώτη μέρα της εβδομάδας σημείωσαν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, ακολουθώντας το κλίμα των μεγάλων αγορών και καθώς οι ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού συνεχίζουν να προβληματίζουν τους επενδυτές.

Στο επίκεντρο της προσοχής για τις επόμενες μέρες μπαίνει και πάλι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed). Την Τετάρτη δημοσιεύονται τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της τράπεζας, από τα οποία οι αναλυτές αναμένουν να δουν εάν θα υπάρξουν διαθέσεις των αξιωματούχων της Fed για λήψη μέτρων κατά των πληθωριστικών τάσεων στην αμερικανική οικονομία και για το πότε αυτά τοποθετούνται.

Σημειώνεται πως πέρα από τους φόβους για τον πληθωρισμό, επικρατεί προβληματισμός για τη σταθερή αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ασία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 0,16% ή 54,34 μονάδες στις 34.327 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,24% ή 10,16 μονάδες στις 4.163 μονάδες.

Ο Nasdaq διολίσθησε 0,38% ή 50,93 μονάδες στις 13.379 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο δείκτης της Fed Νέας Υόρκης για τη μεταποίηση στην πολιτεία των ΗΠΑ έπεσε στις 24,3 μονάδες για τον Μάιο από τις 26,3 μονάδες του Απριλίου, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 23,9 μονάδες.

Σε εταιρικά νέα ο αμερικανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών AT&T ανακοίνωσε σήμερα τη συγχώνευση της θυγατρικής του WarnerMedia, ιδιοκτήτριας των CNN και HBO, με τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Discovery, ο οποίος διαθέτει μεταξύ άλλων το κανάλι Eurosport, για να αντισταθούν στις πλατφόρμες streaming.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των AT&T και Discovery που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η πρώτη επιχείρηση θα λάβει περίπου 43 δισ. δολάρια και οι μέτοχοί της το 71% της οντότητας που θα ιδρυθεί, ενώ οι μέτοχοι του Discovery θα διαθέτουν το 29% του νέου ομίλου. Η μετοχή του ομίλου κερδίζει 3,26%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Απώλειες εν μέσω ανησυχίας για τον πληθωρισμό - Στις -160 ο Dow, -120 o Nasdaq

Νευρικό ξεκίνημα εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πόσο επικίνδυνος είναι ο πληθωρισμός και τι σημαίνει για τον χρυσό και τα... bet-coin

gazzetta
gazzetta reader insider insider