Χρυσός: Σημαντικά κέρδη και υψηλό τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Σημαντικά κέρδη και υψηλό τριμήνου
Σημαντικά κέρδη κατέγραψε στο ξεκίνημα της εβδομάδας ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να «σκαρφαλώνει» στα υψηλότερα επίπεδα τριμήνου.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε στο ξεκίνημα της εβδομάδας ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να «σκαρφαλώνει» στα υψηλότερα επίπεδα τριμήνου, ενισχυμένου από το αδύναμο δολάριο και την κάμψη στην αγορά μετοχών. Βοήθεια στην άνοδο της τιμής επίσης παρείχε κι ο αντιπρόεδρος της Fed Ρίτσαρντ Κλαρίντα, ο οποίος δήλωσε πως η οικονομία των ΗΠΑ δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο όπου η τράπεζα θα ξεκινήσει σταδιακά να αποσύρει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

«Οι επενδυτές στο χρυσό θα νοιώθουν ενθαρρυμένοι από το γεγονός ότι ο χρυσός αρχίζει να ανακάμπτει μετά από ένα ταραχώδες α’ τρίμηνο, αλλά η αυτοπεποίθηση ακόμα είναι εύθραυστη – το βλέπεις αυτό όταν προσεγγίζει σε σημαντικά τεχνικά επίπεδα ότι κινείται διστακτικά», δήλωσε ο Ρος Νόρμαν της Metals Daily στο Marketwatch. “Εν συντομία, το μομέντουμ είναι θετικό αλλά η αποφασιστικότητα είναι ισχνή».

Την Δευτέρα, ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, έκλεισε στα +29,50 δολάρια ή 1,6%, και στα 1.867,60 δολάρια η ουγγιά, το πιο υψηλό επίπεδο από τις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider