Οριακή πτώση σε αμερικανικό αργό και μπρεντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακή πτώση σε αμερικανικό αργό και μπρεντ
Ελαφρά πτώση κατέγραψαν τα συμβόλαια του WTI και του μπρεντ τη Δευτέρα.

Ελαφριά διόρθωση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, μετά από την κυβερνοεπίθεση σε κορυφαία εταιρεία εκμετάλλευσης αγωγών στις ΗΠΑ, η οποία ανάγκασε το κλείσιμο κρίσιμων αγωγών τροφοδοσίας καυσίμων και ανέδειξε την ευθραυστότητα της υποδομής πετρελαίου.

Το Υπουργείο Ενέργειας δήλωσε ότι παρακολουθεί τις πιθανές επιπτώσεις στον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας, ενώ η Αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών δήλωσαν στο Reuters ότι εργάζονται για να διευθετήσουν την κατάσταση.

Έτσι το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου έκλεισε με μια ελαφριά πτώση 0,09 δολάρια, (0,12%) στα 64,81 δολάρια το βαρέλι. Από την άλλη το μπρεντ σημείωσε ανάλογη πτώση κοντά στο 0,15%, ήτοι 0,10 δολάρια χαμηλότερα στα 68,22 δολάρια το βαρέλι.

Αξίζει να επισημάνουμε πως ο αμερικανικός οίκος της Goldman Sachs αναμένει πως το μπρεντ θα φτάσει στα 80 δολάρια το βαρέλι, και το αμερικανικό αργό τα 77 δολάρια μέσα σε έξι μήνες.

«Βλέπουμε το έλλειμμα της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου να αυξάνεται σημαντικά», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman.

«Εξακολουθούμε να αναμένουμε ότι η ζήτηση πετρελαίου θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως το τέλος του τρέχοντος έτους», ανέφεραν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider