Με ανησυχία η πρώτη μέρα της εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με ανησυχία η πρώτη μέρα της εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Με μικρές απώλειες το χρηματιστήριο του Λονδίνου, σημαντικά κέρδη σε Μιλάνο και Μαδρίτη τη Δευτέρα.

Με νευρικότητα ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εμφανίζονται χωρίς διάθεση για ρίσκα.

Στο επίκεντρο της προσοχής για τη Δευτέρα βρέθηκαν οι ενεργειακές μετοχές, που σημείωσαν αύξηση μετά από την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε ο αγωγός Colonial Pipeline στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως η μετοχή της BioNTech κατέγραψε άνοδο κοντά στο 6%, ανακοινώνοντας σήμερα έσοδα που ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ για το α' τρίμηνο του 2021.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έγραψε άνοδο 0,11% στις 445.40 μονάδες.

Ο Stoxx 50 απώλεσε 0,27% στις 4.023 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE έπεσε 0,06% στις 7.125 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,02% στις 15.400 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC ισχυροποιήθηκε 0,01% στις 6.385 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ανέβηκε 0,78% στις 24.802 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη κέρδισε 0,94% στις 9.144 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

Εργασιακό νομοσχέδιο: Fast track προσλήψεις, ευέλικτη διευθέτηση χρόνου εργασίας - Όλες οι αλλαγές, τι ισχύει με τις άδειες

Χατζηδάκης: Νέοι πόροι 8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2032 – Όσο «μισό Ταμείο Ανάκαμψης»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider