Ίπτανται οι ευρωαγορές με αποτελέσματα και οικονομικά στοιχεία στην ατζέντα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ίπτανται οι ευρωαγορές με αποτελέσματα και οικονομικά στοιχεία στην ατζέντα
Η Τετάρτη στις ευρωαγορές κινείται με διάθεση να ανακάμψει από τις χθεσινές απώλειες, σε μια ημέρα γεμάτη με εταιρικά αποτελέσματα και σημαντικά οικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη. 

«Υψηλές πτήσεις» την Τετάρτη στις ευρωαγορές μετά από τις χθεσινές απώλειες, σε μια ημέρα γεμάτη με εταιρικά αποτελέσματα και σημαντικά οικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 1,25% στις 439,09 μονάδες.
Στη Φραγκφούρτη ο DAX κινείται στο 1,41% και στις 15.066 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι στο +1,16% και στις 7.003 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0.92% στις 6.309 μονάδες.
Στην περιφέρεια ο FTSE MIB στην Ιταλία, σημειώνει άνοδο 1,25% στις 24.291 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κερδίζει 1,17% στις 8.920 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές προσπαθούν να ανακάμψουν την Τετάρτη μετά από το sell-off της Τρίτης, με τις τεχνολογικές μετοχές να κάνουν βουτιά 3,8% λόγω της αυξανόμενης τάσης προς την άρση των περιορισμών των lockdown, τα οποία το προηγούμενο διάστημα ευνόησαν τον τεχνολογικό τομέα.

Στα οικονομικά στοιχεία, επιταχύνθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον μήνα Απρίλιο στην Ευρωζώνη, καθώς η βιομηχανία των υπηρεσιών αντιπαρήλθε τα lockdown κι επέστρεψε στην ανάπτυξη. Ο τελικός σύνθετος PMI της Markit, σκαρφάλωσε στο 53,8 τον Απρίλιο από το 53,2 του Μαρτίου, ενώ μια αρχική πρόβλεψη ανερχόταν σε 53,7. Σημειώνεται ότι πάνω από 50 θεωρείται ανάπτυξη. Ο PMI των υπηρεσιών ανήλθε σε 50,5 από 49,6, ξεπερνώντας την πρόβλεψη για 50,3. Σημειώνεται πως την Δευτέρα ο μεταποιητικός PMI αυξήθηκε σε ιστορικό υψηλό για τον μήνα Απρίλη, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα. Ωστόσο, οι επιπλοκές στις εφοδιαστικές αλυσίδες που προκλήθηκαν από την πανδημία οδήγησαν σε εκτίναξη των τιμών για τους μεταποιητές. Ο σύνθετος δείκτης τιμών εκτινάχθηκαν σε 64 από 61,9, το υψηλότερο εδώ και 10 χρόνια.

Σε εταιρικά νέα, η Deutsche Post ανακοίνωσε περισσότερα από τριπλάσια λειτουργικά κέρδη, ωθώντας την μετοχή της πάνω από 4,3%.

H Stellantis ανακοίνωσε μια αύξηση στα έσοδα της στα 37 δισ. ευρώ, ωστόσο προειδοποίησε πως η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο δεύτερο τρίμηνο. Η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σημείωσε άνοδο στη μετοχή της 3%.

Ο γερμανικός κατασκευαστής κουζινών Rational είδε τις μετοχές να εκτινάσσονται άνω του 8%, οδηγώντας τα κέρδη του Stoxx 600 μετά από την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων της, ενώ η τιμή της μετοχής της Vestas επίσης κέρδισε 8% παρά το γεγονός ότι η δανική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες για το α’ τρίμηνο.
Στις χαμηλότερες θέσεις, η Virgin Money έχασαν 5% μετά από τα αποτελέσματα α’ τριμήνου.

Οι αγορές σε Κίνα και Ιαπωνία παραμένουν κλειστές λόγω διακοπών, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 έκλεισε στο 0,39%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Markit: Επιτάχυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Απρίλιο στην Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider