Κέρδη άνω του 2% σε επίπεδο εβδομάδας για WTI και Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη άνω του 2% σε επίπεδο εβδομάδας για WTI και Brent
Άνοδος άνω του 2% για το πετρέλαιο αυτή την εβδομάδα

Με θετικό πρόσημο και κέρδη άνω του 2% ολοκληρώθηκαν οι εβδομαδιαίες συναλλαγές του πετρελαίου παρά την ανησυχία που προκάλεσε στους επενδυτές η άνοδος των κρουσμάτων Covid στην Ινδία.

H άνοδος για το πετρέλαιο ήταν περιορισμένη, με το Brent να μην καταφέρνει μες στην εβδομάδα να ξεπεράσει το όριο των 70 δολαρίων το βαρέλι. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό WTI παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε στα 64,90 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,3%, σημειώνοντας κέρδη της τάξεως του 2,1% στην εβδομάδα και το μπρεντ έκλεισε στα 68,28 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,3%. Σε εβδομαδιαία βάση, το μπρεντ σημείωσε κέρδη 2,3%.

Στο ξεκίνημα των συναλλαγών, οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονταν υπό την πίεση των αυξανόμενων κρουσμάτων COVID-19 στην Ινδία και αλλού, παρόλο που οι τιμές δέχθηκαν κάποια υποστήριξη από τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου, τα οποία μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο (κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια σε σύγκριση με τις προσδοκίες για 2,3 εκατ. βαρέλια).

Οι αναλυτές της Commerzbank ανέφεραν «μια τεράστια πτώση των καθαρών εισαγωγών αργού πετρελαίου σε περίπου 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, φθάνοντας στο χαμηλότερο των τελευταίων 40 ετών». Πρόσθεσαν ότι η ζήτηση βενζίνης στον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο έχει αποδειχθεί απογοητευτική, με τα αποθέματα να αυξάνονται ελαφρώς την περασμένη εβδομάδα.

Όταν η Σαουδική Αραβία μείωσε την τιμή πώλησης του αργού, ήταν μια ισχυρή ένδειξη ότι οι επιπτώσεις του COVID-19 παραμένουν και θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ζήτηση, δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής στο Price Futures Group στο Σικάγο. Αυτό όντως συμβαίνει σε μεγάλες οικονομίες όπως είναι η Ινδία, η οποία δημοσίευσε ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό. «Οι αριθμοί ρεκόρ των νέων μολύνσεων στην Ινδία τροφοδοτούν τους φόβους ότι η ζήτηση μπορεί να ανακάμψει πιο αργά», δήλωσε η Commerzbank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider