Μικρή πτώση για το πετρέλαιο καθώς τα κρούσματα στην Ινδία φθάνουν σε επίπεδα ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή πτώση για το πετρέλαιο καθώς τα κρούσματα στην Ινδία φθάνουν σε επίπεδα ρεκόρ
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 64,67 δολάρια και το μπρεντ στα 68,08 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 0,01%.

Μικρή πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή υπό πίεση από των αυξανόμενων κρουσμάτων COVID-19 στην Ινδία και αλλού, παρόλο που οι τιμές δέχονται κάποια υποστήριξη από τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου, τα οποία μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο (κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια σε σύγκριση με τις προσδοκίες για 2,3 εκατ. βαρέλια).

Οι αναλυτές της Commerzbank ανέφεραν «μια τεράστια πτώση των καθαρών εισαγωγών αργού πετρελαίου σε περίπου 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, φθάνοντας στο χαμηλότερο των τελευταίων 40 ετών». Πρόσθεσαν ότι η ζήτηση βενζίνης στον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο έχει αποδειχθεί απογοητευτική, με τα αποθέματα να αυξάνονται ελαφρώς την περασμένη εβδομάδα.

Όταν η Σαουδική Αραβία μείωσε την τιμή πώλησης του αργού, ήταν μια ισχυρή ένδειξη ότι οι επιπτώσεις του COVID-19 παραμένουν και θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ζήτηση, δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής στο Price Futures Group στο Σικάγο. Αυτό όντως συμβαίνει σε μεγάλες οικονομίες όπως είναι η Ινδία, η οποία δημοσίευσε ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό. «Οι αριθμοί ρεκόρ των νέων μολύνσεων στην Ινδία τροφοδοτούν τους φόβους ότι η ζήτηση μπορεί να ανακάμψει πιο αργά», δήλωσε η Commerzbank.

Ωστόσο, η αγορά διατηρεί κάποιες ελπίδες λόγω της διάθεσης των εμβολίων και της έναρξης της θερινής περιόδου.

Την Παρασκευή το πρωί (11:28 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 64,67 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 0,06% και το μπρεντ στα 68,08 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 0,01%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider