Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street με τον Nasdaq στο κόκκινο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street με τον Nasdaq στο κόκκινο
Έντονη μεταβλητότητα και μεικτά πρόσημα στη συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street, με τις δηλώσεις Τζερόμ Πάουελ να δημιουργούν ανάμεικτες αντιδράσεις στο επενδυτικό κοινό.

Έντονη μεταβλητότητα και μεικτά πρόσημα στη συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street, με τις δηλώσεις Τζερόμ Πάουελ να δημιουργούν ανάμεικτες αντιδράσεις στο επενδυτικό κοινό.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό πως το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,4% για την αρχή του έτους. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ελαφρώς καλύτερη μέτρηση (στο 6,7%), ενώ υπενθυμίζεται πως για το δ' τρίμηνο του 2020 το αμερικανικό ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί 4,3%.

Εξάλλου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στις 553.000 για την περασμένη εβδομάδα, έναντι 547.000 αιτήσεων προηγουμένως, σύμφωνα με τα στοιχεία από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο των νέων αιτήσεων σε επίπεδο εβδομάδας από πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 540.000 αιτήσεις.

«Καύσιμο» για αισιοδοξία των επενδυτών δίνουν και τα δεδομένα από τα εταιρικά μεγέθη των μεγάλων επιχειρήσεων, με την Apple και τη Facebook να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις τους.

Σήμερα, τα αποτελέσματα τους ανακοίνωσαν τόσο η Caterpillar όσο και η Merck. Επιπλέον, τα μεγέθη της Comcast κινήθηκαν ανώτερα των εκτιμήσεων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 33.914 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,21% στις 4.192 μονάδες, και ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,28% στις 14.016 μονάδες.

Σημειώνεται πως πέρα από τα μάκρο και τα εταιρικά αποτελέσματα, οι αναλυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τις χθεσινές ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν οι επόμενες κινήσεις της τράπεζας, με τον διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, να «δείχνει» πως δεν προβλέπεται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον η πολιτική για τα επιτόκια και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ηγεσία της τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έντονη νευρικότητα στη Wall Street, αναμένοντας τη Fed και τα εταιρικά αποτελέσματα

Tencent, EBRD και Breyer Capital επενδύουν 80 εκατ. δολάρια στη Viva Wallet

Fed: Σταθερά τα επιτόκια, «ψυχραιμία» για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider