«Ψύχραιμα» κέρδη στις ευρωαγορές, με την προσοχή στον Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ψύχραιμα» κέρδη στις ευρωαγορές, με την προσοχή στον Πάουελ
Στο Παρίσι η ισχυρότερη άνοδο για το κλείσιμο της Μεγάλης Τετάρτης. Οριακές απώλειες για το χρηματιστήριο της Ιταλίας.

Θετικά πρόσημα κατέγραψαν για το μέσο της εβδομάδας τα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις κινήσεις των επενδυτών να εστιάζουν στις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και στο μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2021.

Αργότερα το βράδυ της Μ. Τετάρτης ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αναμένεται να κάνει δηλώσεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω του κορονοϊού και οι αναλυτές αναμένουν στοιχεία για το εάν η τράπεζα σκοπεύει να αλλάξει την πολιτική της για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ανέβηκε 0,02% στις 439.02 μονάδες.

Ο Stoxx 50 ενισχύθηκε 0,16% στις 4.018 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE κέρδισε 0,34% στις 6.968 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιήθηκε 0,40% στις 15.310 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC έγραψε άνοδο 0,63% στις 6.313 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο έχασε 0,02% στις 24.468 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη συγκέντρωσε κέρδη 0,51% στις 8.801 μονάδες.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, κέρδη ύψους 908 εκατ. ευρώ για το α’ τρίμηνο ανακοίνωσε η Deutsche Bank, με οδηγό το επενδυτικό της τμήμα. Τα έσοδα του επενδυτικού τμήματος ανήλθαν στα 3,1 δισ. ευρώ, μια αύξηση 32% σε ετήσια βάση, ενώ τα κέρδη προ φόρων εκτοξεύθηκαν 134% στο 1,5 δισ. ευρώ. Ενώ όμως το επενδυτικό της τμήμα ξεχώρισε, ο CFO της τράπεζας ανακοίνωσε πως είναι ευχαριστημένος και με το τμήμα εταιρικής και ιδιωτικής τραπεζικής. Η τράπεζα ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για καθαρά έσοδα 642,95 εκατ. ευρώ, και παρουσίασε βελτίωση από τα 51 εκατ. ευρώ κέρδη στο δ’ τρίμηνο του 2020. Τα συνολικά έσοδα του α’ τριμήνου ανήλθαν στα 7,2 δισ. ευρώ, έναντι 6,35 δισ. ευρώ το 2020.

Η Lloyds ανακοίνωσε πως τα κέρδη προ φόρων α’ τριμήνου αυξήθηκαν ραγδαία και ξεπέρασαν τις προσδοκίες, με την τράπεζα να βελτιώνει το outlook για την χρονιά. Η τράπεζα δημοσίευσε τριμηνιαία κέρδη προ φόρων 1,9 δισ. λιρών, σε σύγκριση με τα 74 εκατ. λίρες πέρυσι, και τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,05 δισ. λίρες. Οι καθαρές πιστώσεις ανήλθαν σε 323 εκατ. λίρες μαζί με τις απομειώσεις αξίας, σε σύγκριση με το 1,43 δισ. λίρες πέρυσι και τις εκτιμήσεις για 357 εκατομμύρια λίρες.

H Sanofi επιβεβαίωσε τους στόχους της για το 2021 μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες με στήριξη από τις διογκωμένες πωλήσεις της θεραπείας ενάντια στο έκζεμα, όπως επίσης και εμβολίων για την γρίπη και την πολιομυελίτιδα. Τα καθαρά έσοδα α’ τριμήνου αυξήθηκαν 14,7% στα 2,017 δισ. ευρώ, ενώ ο τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 2,4% στα 8,6 δισ. ευρώ. Ενώ οι πωλήσεις στα εμβόλια της γρίπης και της πολιομυελίτιδας αυξήθηκαν 15,3% και 5,3% αντίστοιχα, τα έσοδα από προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όπως φάρμακα για τον βήχα και το κρυολόγημα μειώθηκαν 7,3%, ως αποτέλεσμα της καραντίνας που μείωσε την έκθεση στο κρύο και στους ιούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γύρισαν στο πράσινο οι ευρωαγορές με την προσοχή σε αποτελέσματα και Fed

Έντονη νευρικότητα στη Wall Street, αναμένοντας τη Fed και τα εταιρικά αποτελέσματα

Μεικτά πρόσημα στην Wall Street, πριν τα εταιρικά αποτελέσματα και τη Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider