Wall Street: Οι επικείμενες κινήσεις της Fed κράτησαν μακριά τους επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Οι επικείμενες κινήσεις της Fed κράτησαν μακριά τους επενδυτές
Ήπιες μεταβολές στη Wall Street εν αναμονή των δηλώσεων Πάουελ.

Η νευρικότητα των επενδυτών ως προς την πορεία που θα ακολουθήσει η Fed στη νομισματική της πολιτικής, δεν έδωσε ρυθμό και ένταση στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street.

Η Fed ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίαση της και η προσοχή θα είναι στραμμένη στις δηλώσεις του, Τζερόμ Πάουελ, την Τετάρτη για το εάν θα υπάρξει διαφοροποίηση του σχεδιασμού της νομισματικής πολιτικής της Fed. Με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις από την κεντρική κατά τις αυριανές ανακοινώσεις.

Έτσι, ο Dow Jones έμεινε σχεδόν αμετάβλητος στο 0,01% στις 34.010 μονάδες, ο Nasdaq διόρθωσε ελαφρώς στο 0,35% και στις 14.090 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στο -0,03% στις 4.186 μονάδες

Από τα χθεσινά αποτελέσματα, ξεχώρισαν οι ανακοινώσεις της Tesla. Νωρίτερα σήμερα, η General Electric ανακοίνωσε κέρδη ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ θετική έκπληξη προκάλεσαν και οι ανακοινώσεις της 3M.

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας, σημαντική αύξηση κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, αφού αυξήθηκε στις 121,7 μονάδες έναντι 109,7 μονάδων τον Μάρτιο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν μια μέτρηση στις 113 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών ενισχύθηκε στις 139,6 μονάδες έναντι 110 μονάδων ενώ, ο δείκτης προσδοκιών ανέβηκε στις 109,8 μονάδες από τις 109,6 μονάδες του Μαρτίου

Εξάλλου, ο δείκτης για τις τιμές κατοικίας στις ΗΠΑ που καταρτίζει η S&P CoreLogic Case-Shiller ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο κατά 12% σε ετήσια βάση και κατά 11,2% σε μηνιαία βάση, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών.

Ειδικότερα, ο δείκτης για τις 10 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 11,7% σε ετήσιο επίπεδο και 10,9% σε μηνιαίο επίπεδο.

Ο δείκτης για τις 20 μεγάλες πόλεις ενισχύθηκε 11,9% σε ετήσιο επίπεδο και 11,1% σε μηνιαίο επίπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μοναδικές πόλεις στις οποίες ο δείκτης παρουσίασε μονοψήφια αύξηση ήταν το Σικάγο και το Λας Βέγκας.

Εξάλλου, στο μέτωπο του κορονοϊού, οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα εξαιρέσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της νόσου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider