«Μάχη» στο Χρηματιστήριο για την «καταληψη» της ζώνης των 900 μονάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάχη» στο Χρηματιστήριο για την «καταληψη» της ζώνης των 900 μονάδων
Νέα άνοδος σε Ελλάκτωρ. Συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους οι τράπεζες.

Συνεχίζει και σήμερα ανοδικά το Χρηματιστήριο μετά το χθεσινό +2% που κατέγραψε με Ελλάκτωρ και Alpha Bank σε θέση οδηγού.

Σύμφωνα με παράγοντες της εγχώριας αγοράς, η άνοδος και δυναμική ορμή τόσο χθες αλλά και σήμερα σε μικρότερο βαθμό οφείλεται στην επιτυχή όπως όλα δείχνουν ολοκλήρωση των κινήσεων τόσο στην Ελλάκτωρ αλλά και στην Τρ. Πειραιώς, έχοντας αφήσει πίσω τα χειρότερα.

Έτσι, την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,42% στις 897,55 μονάδες με τον τζίρο στα 11,55 εκατ. ευρώ. Άνοδο 0,46% σημείωνει ο FTSE 25 στις 2.174 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη, να υπεραποδίδει με κέρδη 0,75% στις 598,76 μονάδες.

Ο Ελλάκτωρ μετά το «ράλι» του 14% συνεχίζει και σήμερα ανοδικά με κέρδη 3,02% όπως και η Alpha Bank στο 2,06%.

Ξεκάθαρη ανοδική τάση σε Cenergy και Βιοχάλκο. Κέρδη καταγράφει η Aegean κινούμενη στους ρυθμούς της αναθέρμανσης των ταξιδιών και του τουρισμού.

ΕΤΕ και Eurobank σημειώνουν ήπια άνοδο φτάνοντας τα 2,59 ευρώ και 0,78 αντίστοιχα, ενώ πτωτικά συνεχίζει η Πειραιώς με απώλειες 0,85%.

Από την άλλη, η HSBC προτείνει μέσω έκθεσή της τη διακράτηση του τίτλου της Alpha Bank («hold») αυξάνοντας ελαφρώς την τιμή στόχο στα 1,20 ευρώ με περιθώριο ανόδου 8,8%. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η μετοχή της τράπεζας έχει διπλασιάσει την τιμή της το τελευταίο εξάμηνο και έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό το pricing. Όπως επισημαίνει η μετοχή της τράπεζας διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο P/E (τιμή προς κέρδη) για το 2021 στο 7,3x, ενώ ο δείκτης ROE (αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων) θα κινηθεί στο 3,1% για φέτος και στο 5,8% το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider