Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές σε συντονισμό με ΗΠΑ και Ασία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές σε συντονισμό με ΗΠΑ και Ασία
Συντονισμός με το κλίμα αβεβαιότητας στις παγκόσμιες αγορές, την Τρίτη, και για τους ευρωπαίους αγοραστές, με τον Stoxx 600 να σημειώνει απώλειες, παίρνοντας την σκυτάλη από την πτώση στους δείκτες της Wall Street και από το νευρικό κλείσιμο στην Ασία.

Συντονισμός με το κλίμα αβεβαιότητας στις παγκόσμιες αγορές, την Τρίτη, και για τους ευρωπαίους αγοραστές, με τον Stoxx 600 να σημειώνει απώλειες 1%, παίρνοντας την σκυτάλη από την πτώση στους δείκτες της Wall Street και από το νευρικό κλείσιμο στα χρηματιστήρια της Ασίας. Μέσα στην ημέρα, το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να κεντρίσουν οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών, αλλά και στοιχεία ευρωπαϊκών οικονομιών.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 1,01%, στις 437,76 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,64% στις 6.955 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κινείται στο -0,47% στις 15.296 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει απώλειες 1,07% στις 6.229 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB χάνει 1,07% στις 24.427 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 σημειώνει ζημιές 1,65% στις 8.568 μονάδες.

To κλίμα την Τρίτη παρουσιάζεται επηρεασμένο από τις χθεσινές απώλειες της Wall Street, με τον Dow Jones να χάνει 100 μονάδες και το Nasdaq -1%, ενώ και η διαπραγμάτευση των futures των αμερικανικών μετοχών πριν το ευρωπαϊκό άνοιγμα έδινε μια αντίστοιχη εικόνα νευρικότητας και μεικτά πρόσημα. Παρόμοια, στην Ασία, το κλείσιμο είχε μεικτά πρόσημα.

Ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,97%, οι κινεζικοί Shanghai και SZSE με -0,11% και -0,13% αντίστοιχα, ενώ στο Σύδνεϋ o S&P/ASX 200 με απώλειες 0,68%.

Στα της Ευρώπης, έκπληξη προκαλεί η ξαφνική μείωση της ανεργίας στην αγορά της Βρετανίας, με τις εταιρείες να καταγράφουν μείωση προσωπικού για πρώτη φορά, μέσα σε τέσσερις μήνες, με 56.000 ενεργούς εργαζόμενους τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας.

Στο 4,9% «έπεσε» ο δείκτης ανεργίας στη Βρετανία στο πρώτο τρίμηνο του 2021, παρότι δεν αυξήθηκαν οι προσλήψεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου 80.000 πολίτες έγιναν «οικονομικά ανενεργοί», καθώς «σταμάτησαν να ψάχνουν για δουλειά.

Σε επίπεδα προ-πανδημίας επέστρεψε η αγοραστική κίνηση στα καταστήματα Primark, σε Αγγλία και Ουαλία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας λιανικού εμπορίου. Μάλιστα, όπως αναφέρεται καταγράφηκε «ρεκόρ πωλήσεων» ήδη από την πρώτη εβδομάδα με το άνοιγμα των φυσικών καταστημάτων, τα οποία ήταν κλειστά για πάνω από τρεις μήνες.

Μέσα στην ημέρα οι ευρωπαίοι επενδυτές περιμένουν αποτελέσματα της Kering, Danone, Atos και Associated British Foods.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider