Μετά τα ρεκόρ, οι απώλειες: Πλέον των 100 μονάδων κάτω ο Dow, στο -1% ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετά τα ρεκόρ, οι απώλειες: Πλέον των 100 μονάδων κάτω ο Dow, στο -1% ο Nasdaq
Με απώλειες ξεκίνησε την νέα εβδομάδα η Wall Street, μετά από τα ρεκόρ της Παρασκευής. Το κλείσιμο της Δευτέρας βρήκε τους Dow Jones και Nasdaq αμφότερους να χάνουν πλέον των 100 μονάδων, με το «βάρος» να προέρχεται κυρίως από τις μετοχές του τεχνολογικού τομέα.

Με απώλειες ξεκίνησε την νέα εβδομάδα η Wall Street, μετά από τα ρεκόρ της Παρασκευής. Το κλείσιμο της Δευτέρας βρήκε τους Dow Jones και Nasdaq αμφότερους να χάνουν πλέον των 100 μονάδων, με το «βάρος» να προέρχεται κυρίως από τις μετοχές του τεχνολογικού τομέα. Κατά την διάρκειά της ημέρας οικονομικά αποτελέσματα και εταιρικά νέα κυριάρχησαν στο ενδιαφέρον των επενδυτών.

Έτσι, ο Dow Jones κινήθηκε πτωτικά στο -0,35% ή 118 μονάδες, στις 34.082 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε και στις -200 μονάδες.

Ο S&P έχασε 0,51% στις 4.164 μονάδες.

Ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,98% ή 137 μονάδες, στις 13.914 μονάδες.

Σε επίπεδο εταιρικών αποτελεσμάτων, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κινούνται τα οικονομικά αποτελέσματα α' τριμήνου 2021 για την Coca Cola. τα καθαρά έσοδα για το α' τρίμηνο του 2021 ανήλθαν σε 2,25 δισ. δολάρια ή 52 σεντς ανά μετοχή, καταγράφοντας πτώση σε σχέση με τα 2,78 δισ. δολάρια της προηγούμενη χρονιάς. Η μετοχή κέρδισε 0,19%.
Ακόμα, σε συγχώνευση ύψους 1,8 δισ. δολαρίων συμφώνησαν η Herman Miller Inc και η Knoll Inc, με στόχο τη δημιουργία ενός «ηγέτη» στο σύγχρονο σχεδιασμό προϊόντων σπιτιού και γραφείου. Η πρώτη έχασε 8,67% ενώ η δεύτερη κέρδισε 35,23%.

Σε άλλα εταιρικά νέα, τέλος από τα ηνία της GameStop έβαλε ο George Sherman, ολοκληρώνοντας μια θητεία δύο ετών, σημαδευόμενη αν μη τι άλλο από αρκετές αποτυχίες. Η μετοχή έχασε 0,52%.

Διαβάστε επίσης:

Εντωμεταξύ, την πρόταση διακανονισμού ύψους 480 εκατ. ευρώ δέχθηκε το τραπεζικό ίδρυμα ABN AMRO, στο πλαίσιο της έρευνας για «ξέπλυμα» χρήματος στην Ολλανδία. Το ποσό του διακανονισμού θα επιβαρύνει τον ισολογισμό της τράπεζας και θα επηρεάσει τα αποτελέσματα του α' τριμήνου του 2021. Η μετοχή της τράπεζας στη Wall Street κέρδισε 2,51%.

Στις αγορές των εμπορευμάτων, μετά το ισχυρό ράλι που κατέγραψε ο χρυσός την προηγούμενη εβδομάδα, σημαντικό ποσοστό επενδυτών προέβη σε μερική κατοχύρωση κερδών. Έτσι το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Ιουνίου κατέγραψε πτώση 0,52% ή 9,20 δολάρια στα 1.771,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα futures του πετρελαίου έκλεισαν με ήπια κέρδη την Δευτέρα, με τις τιμές να ενισχύονται από τις αναφορές πως η Λιβύη διακόπτει την παραγωγή σε κάποιες από τις πετρελαιοπηγές της. Οι τιμές του πετρελαίου, στα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου για το αμερικάνικο αργό, έκλεισαν με άνοδο 0,25 δολάρια, ή 0,4%, στα 63,38 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider