Ήπια κέρδη στην τιμή του αργού, με ώθηση από την διακοπή της Λιβυκής παραγωγής πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη στην τιμή του αργού, με ώθηση από την διακοπή της Λιβυκής παραγωγής πετρελαίου
Τα futures του πετρελαίου έκλεισαν με ήπια κέρδη την Δευτέρα, με τις τιμές να ενισχύονται από τις αναφορές πως η Λιβύη περιορίζει την παραγωγή σε κάποιες από τις πετρελαιοπηγές της.

Τα futures του πετρελαίου έκλεισαν με ήπια κέρδη την Δευτέρα, με τις τιμές να ενισχύονται από τις αναφορές πως η Λιβύη διακόπτει την παραγωγή σε κάποιες από τις πετρελαιοπηγές της. Η κρατική National Oil, σταμάτησε τις εργασίες της καθώς η κυβέρνηση απέτυχε να αποστείλει χρηματοδότηση της επιχείρησης από τον Σεπτέμβρη. Μια πηγή του Reuters, στο μεταξύ, σχολίασε πως η εταιρεία ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα όσον αφορά τις εξαγωγές από το λιμάνι της Χαρίγκα, το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει τις συμβολαιακές υποχρεώσεις της. Ωστόσο, ο αναλυτής Tyler Richey δήλωσε στο Marketwatch πως δεν προβλέπει να υπάρχει ιδιαίτερη επίδραση στο πετρέλαιο, εκτός κι αν παραταθεί το φαινόμενο.

Οι τιμές του πετρελαίου, στα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου για το αμερικάνικο αργό, έκλεισαν με άνοδο 0,25 δολάρια, ή 0,4%, στα 63,38 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider