Σε «δοκιμασία» η μανία για τα κρυπτονομίσματα - Σχεδόν 20% έχασε το Bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε «δοκιμασία» η μανία για τα κρυπτονομίσματα - Σχεδόν 20% έχασε το Bitcoin
Πτώση έως και 19,5% καταγράφει το Bitcoin τις τελευταίες ημέρες, μακριά από τα ιστορικά υψηλά της τελευταίας περιόδου, έπειτα από την είσοδο της Coinbase στο Χρηματιστήριο, ενώ το Ether υποχώρησε κατά από τα 2.000 δολάρια. 

Πτώση έως και 19,5% καταγράφει το Bitcoin τις τελευταίες ημέρες, μακριά από τα ιστορικά υψηλά της τελευταίας περιόδου, έπειτα από την είσοδο της Coinbase στο Χρηματιστήριο, ενώ το Ether υποχώρησε κατά από τα 2.000 δολάρια, με τη «βουτιά» του Σαββατοκύριακου να δοκιμάζει τη μανία για τα κρυπτονομίσματα, με το διασημότερο ωστόσο να παραμένει κατά 690% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Η «βουτιά» του Σαββατοκύριακου ήρθε μετά από μια εβδομάδα, όπου η αξία της βιομηχανίας ξεπέρασε τα 2,25 τρισ. δολάρια εν μέσω της φρενίτιδας που επικράτησε για όλα τα κρυπτονομίσματα, ενόψει της IPO της Coinbase την Τετάρτη, και έπειτα από ηλεκτρονικά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σκοπεύει να ξεκινήσει ελέγχους για το εάν η αγορά των κρυπτονομισμάτων συνδέεται με περιστατικά «ξεπλύματος» χρήματων.

Η Coinbase έκλεισα στα 342 δολάρια την Παρασκευή, από τα 429,54 δολάρια που έφτασε τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών στην πρεμιέρα της Τετάρτης.

Το Bitcoin υποχώρησε έως και 52.148,98 δολάρια το πρωί της Κυριακής, ενώ την περασμένη Τετάρτη έφτασε στο νέο ιστορικό υψηλό των 64.800 δολαρίων. Σήμερα, ενισχύεται σχεδόν 2% στα 57.394 δολάρια. Η τιμή του ether σημείωσε πτώση έως και 18% και υποχώρησε κάτω από τα 2.000, ιστορικό υψηλό που κατέγραψε την Πέμπτη. Το dogecoin, το οποίο έφτασε να κερδίζει πάνω από 400% την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας νέο υψηλό στα 45 σεντς, σημείωσε πτώση στα 24 σεντς.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί καλπάζουν οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα στην Αφρική;

Η Τουρκία απαγορεύει τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα - Πτώση άνω του 4% για Bitcoin και Ether

Η Ινδία ετοιμάζει νομοσχέδιο για την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider