Η Τουρκία απαγορεύει τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα - Πτώση άνω του 4% για Bitcoin και Ether

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Τουρκία απαγορεύει τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα - Πτώση άνω του 4% για Bitcoin και Ether
Στην απαγόρευση των πληρωμών με κρυπτονομίσματα προχωρά στα τέλη του μήνα η Τουρκία, με το Bitcoin να σημειώνει ισχυρή πτώση, μετά την ανακοίνωση.

Στην απαγόρευση των πληρωμών με κρυπτονομίσματα προχωρά στα τέλη του μήνα η Τουρκία, με το Bitcoin να σημειώνει ισχυρή πτώση, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κεντρικής τράπεζας της χώρας, η οποία επικαλείται λόγους, όπως η απουσία «μηχανισμών εποπτείας» και «κεντρικής ρυθμιστικής αρχής».

Σύμφωνα με την Τράπεζα, οι αξίες σε αυτή την αγορά μπορεί να έχουν «υπερβολική μεταβλητότητα», ενώ τα ψηφιακά πορτοφόλια μπορούν να κλαπούν ή να χρησιμοποιηθούν παράνομα. Οι πληρωμές με κρυπτονομίσματα ενέχουν «σημαντικούς κινδύνους» και η απόφαση ελήφθη εν μέσω αύξησης αυτών, τονίζει. Θεωρείται ότι η χρήση στις πληρωμές μπορεί να προκαλέσει μη ανακτήσιμες απώλειες και περιλαμβάνει στοιχεία που ενδέχεται να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στις μεθόδους πληρωμών και στα μέσα που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος, προσθέτει η κεντρική τράπεζα.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως η Τουρκία δεν είναι η μόνη χώρα που θέλει να υιοθετήσει αυστηρά για τα κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Marketwatch, η Ινδία είναι έτοιμη να προτείνει νόμο που να απαγορεύει τα κρυπτονομίσματα και να επιβάλλει πρόστιμο στο εμπόριο ή ακόμη και στην κατοχή αυτών.

Μετά την απόφαση, το Bitcoin υποχωρεί 4,2%, έχοντας φτάσει σε νέο ιστορικό υψηλό αυτή την εβδομάδα, πάνω από τις 64.000 μονάδες, υπό την είσοδο της πλατφόρμας Coinbase στον Nasdaq. Το Ether επίσης καταγράφει απώλειες 4,7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider