Ρεκόρ στη Wall Street: «Πάσα» μεγάλων κερδών από εταιρικά αποτελέσματα και μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ στη Wall Street: «Πάσα» μεγάλων κερδών από εταιρικά αποτελέσματα και μάκρο
Άνοδος πάνω και κοντά στο 1% για τους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου για την Πέμπτη. Ισχυρότερα κέρδη για τις τεχνολογικές μετοχές.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου για την Πέμπτη με τον Dow Jones να κινείται σε νέα επίπεδα ρεκόρ, σε μια μέρα που χαρακτηρίζεται από μπαράζ εξελίξεων, κυρίως αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα α' τριμήνου και τα μάρκο για την οικονομία των ΗΠΑ.

Βασικό θέμα προσοχής των επενδυτών είναι οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τα αποτελέσματα της Citigroup και της Bank of America να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Πέρα από τα οικονομικά μεγέθη, η BofA ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγορές 25 δισ. δολαρίων, ενώ η Citi γνωστοποίησε την απόφαση της να αποχωρήσει από 13 χώρες.

Εξάλλου, οι επενδυτές αποτιμούν και τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη, με την αύξηση στις λιανικές πωλήσεις και τη μείωση των νέων επιδομάτων ανεργίας να ξεχωρίζουν από τα αμερικανικά μάκρο.

Στις γεωπολιτικές εξελίξεις, το ενδιαφέρον στρέφεται στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας για την ένταση που κορυφώνεται στην ανατολική Ουκρανία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ανεβαίνει 0,65% ή 219,33 μονάδες στις 33.950 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,68% ή 28,54 μονάδες στις 4.152 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 1,08% ή 148.92 μονάδες στις 14.006 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, θετικότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, ενώ απρόσμενη πτώση κατέγραψαν και οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.

Τα σημερινά στοιχεία «διαβάζονται» από τους επενδυτές ως ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας απέναντι στην κρίση του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider