Χρηματιστήριο
13-04-2021 | 17:22

Χρηματιστήριο: Το σερί συνεχίστηκε αλλά με δεύτερη χαμένη απόπειρα για τις 900 μονάδες

Newsroom
Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Το σερί συνεχίστηκε αλλά με δεύτερη χαμένη απόπειρα για τις 900 μονάδες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Υψηλή μεταβλητότητα λόγω και των εξελίξεων με το εμβόλιο της Johnson & Johnson καταγράφηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, συνεχίζοντας ωστόσο το σερί επτά ανοδικών συνεδριάσεων. Δεύτερη απόπειρα σήμερα για 900 μονάδες με την εγχώρια αγορά να προσεγγίζει εκ νέου αλλά να μην καταφέρνει να σταθεροποιηθεί.

Έτσι ο Γενικός Δείκτης την Τρίτη κατέγραψε άνοδο 0,26% στις 899,90 μονάδες με τον τζίρο στα 85,67 εκατ. ευρώ. Άνοδο 0,30% σημείωσε ο FTSE 25 στις 2.179 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να σβήνει τα αρχικά κέρδη, κλείνοντας σε αρνητικό «έδαφος» με πτώση 0,10% στις 594,16 μονάδες.

Από τις τράπεζες, η μετοχή της ΕΤΕ κατέγραψε άνοδο 1,04% και 6,75 σε επίπεδα μήνα, η Alpha Bank 1,63% και 21,28%, ενώ η Eurobank διόρθωσε στο 2,86% με κέρδη 11,54% σε επίπεδο μήνα. Άνοδο σημείωσε και η Τρ. Πειραιώς κλείνοντας με κέρδη 14,08% λίγο πριν βγει σε αναστολή διαπραγμάτευσης λόγω της επικείμενης ΑΜΚ. Το μεγάλο ενδιαφέρον για τις τρεις συστημικές είναι η επάνοδος τους στο βασικό δείκτη MSCI Greece ενόψει του rebalancing το Μάιο.

Από τα μη τραπεζικά blue chips-και μη, Jumbo και Motor Oil σημείωσαν κέρδη άνω του 3% και του 2% αντίστοιχα, ενώ η ισχυρή ανοδική τάση συνεχίζει να διατηρείται σε Μυτιληναίο, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή και Titan.

Στην Τέρνα Ενεργειακή ένα πακέτο συνολικής αξίας 5,79 εκατ. ευρώ «άλλαξε χέρια» με premium στα 11,20 ευρώ, με τη μετοχή να κλείνει στα 9,90 ευρώ.

Συνολικά τα πακέτα έφτασαν τα 7,77 εκατ. ευρώ κάτι που συνεπάγεται ένα υψηλό καθαρό όγκο συναλλαγών.

Από την άλλη ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ζήτησε να σταματήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson από τις αμερικανικές πολιτείες. Ο FDA κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση αφού έξι άτομα στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που αφορούσε θρόμβους, σύμφωνα με τους New York Times.

Η FDA είπε ότι η σύσταση είναι «μεγάλης προσοχή», προσθέτοντας ότι οι ανεπιθύμητες παρενέργειες που παρατηρήθηκαν σε μερικούς πολίτες των ΗΠΑ που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα, φαίνεται να είναι εξαιρετικά σπάνιες. Και οι έξι ήταν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 48 ετών, και εμφάνισαν θρομβώσεις σε διάστημα μεταξύ 6-13 ημερών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.