Αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωπαϊκοί δείκτες
Τα μεικτά πρόσημα επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές.

Μεικτά πρόσημα επικρατούν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στην Ευρώπη, καθώς οι διεθνείς αγορές αναζητούν κατεύθυνση μετά τα υψηλά ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην κίνηση των δεικτών, ενδοσυνεδριακά ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται πτωτικά κατά 0,21% στις 436,33 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE καταγράφει πτωτική πορεία κατά 0,32% στις 6.893 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κινείται ανοδικά κατά 0,13% στις 15.254 μονάδες. Στο Παρίσι, και ο CAC κινειται ανοδικά 0,09% στις 6.175 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο έχει θετικό πρόσημο στο 0,41% στις 24.52 μονάδες.

Το πτωτικό κλείσιμο της Ασίας δεν έδωσε «ώθηση» στο ξεκίνημα των ευρωπαϊκών συναλλαγών, με τις μεγαλύτερες να καταγράφονται στις μετοχές της Ινδίας, καθώς αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Ο MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε πάνω από 1%.

Eνώ και στο «μέτωπο» των ΗΠΑ, τα futures στους κυριότερους δείκτες κάνουν διστακτικές κινήσεις πριν το άνοιγμα της αγοράς, με τους αναλυτές να προβλέπουν πιο ήπιες κινήσεις μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας σε S&P 500 και Dow Jones.

Καλύτερο αναμένεται να είναι το κλίμα για τις βρετανικές επιχειρήσεις, καθώς από σήμερα χαλαρώνουν τα μέτρα του τρίτου Lockdown.

Οι επενδυτές στην Ευρώπη δείχνουν να στρέφουν την προσοχή τους στις επικείμενες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοινώθηκε η συμφωνία Microsoft - Nuance Communications Inc.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider