Ξένα Χρηματιστήρια
06-04-2021 | 23:05

«Διόρθωσαν» οι δείκτες της Wall Street μετά τα χθεσινά ρεκόρ, στις -100 μονάδες ο Dow

Newsroom
Μοιράσου το
«Διόρθωσαν» οι δείκτες της Wall Street μετά τα χθεσινά ρεκόρ, στις -100 μονάδες ο Dow
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Έντονη μεταβλητότητα στις μετοχές της Wall Street την Τρίτη, με τους δείκτες να κλείνουν στο κόκκινο, με διορθώσεις για Dow Jones και S&P500, μετά από τα ρεκόρ της προηγούμενης διαπραγμάτευσης που είχαν σαν ώθηση τις ισχυρές προσδοκίες για ανάκαμψη λόγω ανακοινώσεων θετικών οικονομικών στοιχείων. 

Έτσι, ο Dow Jones έχασε 96 μονάδες, και 0,29%, στις 33.430 μονάδες.

Ο S&P 500 κινήθηκε οριακά στο -0,07% και στις 4.075 μονάδες.

O Nasdaq υποχώρησε οριακά 0,05% στις 13.698 μονάδες.

Tα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας την Τρίτη έδειξαν μια αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας κατά 268.000, που είναι και υψηλό διετίας, φτάνοντας τις 7,4 εκατομμύρια στο τέλος του Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για 7 εκατομμύρια. 

Ακόμη, ιδιαίτερα αισιόδοξες και υψηλότερες από το consensus είναι οι εκτιμήσεις της Goldman Sachs για τις αναπτυξιακές προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, με βασικό «μοχλό» τις ΗΠΑ.

Στις τελευταίες, αναμένεται ανάπτυξη από 7,5% το α τρίμηνο έως το 10,5% το β τρίμηνο, λόγω των πρόσφατoυ πακέτου στήριξης, των επιδομάτων ύψους 1.400 δολαρίων, καθώς και του συνεχούς ανοίγματος ευαίσθητων δραστηριοτήτων ως προς την πορεία της πανδημίας.

Κερδισμένοι της διαπραγμάτευσης ήταν ξανά οι κλάδοι των αεροπορικών και κρουαζιέρων που συνέχισαν τα κέρδη τους, κλάδοι που συνδέονται στενά με την επιτυχή έκβαση του εμβολιαστικού πλάνου και την προσδοκία άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Οι αποδόσεις των ομολόγων συνέχισαν να πέφτουν από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά, αμβλύνοντας τους φόβους για άνοδο των πληθωριστικών πιέσεων. Έτσι η απόδοση του δεκαετούς έπεσε 6 μονάδες βάσης στο 1,656%.

Στις αγορές των εμπορευμάτων, με μικρή άνοδο ολοκλήρωσαν την Τρίτη τα συμβόλαια του χρυσού. Σημειώνεται πως πρόκειται για την 4η συνεχόμενη μέρα ανόδου για το πολύτιμο μέταλλο, το μεγαλύτερο θετικό σερί από τον Φεβρουάριο. Τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, ενισχύθηκαν 0,8% ή 14,2 δολάρια στα 1.743 δολάρια ανά ουγγιά. Τα futures του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τρίτη, καθώς βρήκαν στήριξη από οικονομικά στοιχεία από Κίνα και ΗΠΑ που δείχνουν βελτιωμένες προοπτικές για την ενεργειακή ζήτηση. Επίσης, δεν δείχνει να ευοδώνεται η συζήτηση για αναβίωση της συμφωνίας περί πυρηνικής ενέργειας με το Ιράν, παρά τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Στα συμβόλαια παράδοσης Μάϊου, η τιμή του αμερικάνικου αργού αυξήθηκε 0,68 δολάρια ή 1,2%, στα 59,33 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.