Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές με «φόντο» το Πάσχα των Καθολικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές με «φόντο» το Πάσχα των Καθολικών
Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές από τα καλύτερα δεδομένα από την μεταποίηση.

Με τους όγκους συναλλαγών να μειώνονται και τις ξένους επενδυτές να «παίρνουν μια ανάσα», καθώς επίκεινται το Πάσχα των Καθολικών.

Ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές έδωσε και το νέο πακέτο μέτρων στην αμερικανική οικονομία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Στα του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, θετικότερα των αρχικών εκτιμήσεων κινήθηκε ο κλάδος της μεταποίησης στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο, με το σχετικό PMI της Markit να αυξάνεται στιςστις 62,5 μονάδες από τις 57,9 μονάδες τον Φεβρουάριο, και ενώ η αρχική μέτρηση για τον Μάρτιο είχε διαμορφωθεί στις 62,4 μονάδες. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο του δείκτη από τότε που ξεκίνησε να καταρτίζεται από τη Markit, τον Ιούνιο του 1997.

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας, μείωση κατά 9% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο σε ετήσιο επίπεδο, ενώ σε μηνιαίο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 1,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Επιπλέον, ο PMI μεταποίησης της Markit στην Ισπανία διαμορφώθηκε στις 56,9 μονάδες έναντι 25,9 μονάδων τον Φεβρουάριο και αντί 56 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Εξάλλου, ο PMI μεταποίησης της Markit στη Βρετανία καρφάλωσε στο 58,9 τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων και φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από το 2011

Έτσι ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,61% στις 432,22 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE κατέγραψε άνοδο 0,35% στις 6.737 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, o DAX ενισχύθηκε 0,66% στις 15.107 μονάδες, και στο Παρίσι, ο CAC σημείωσε άνοδο 0,59% στις 6.102 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έγραψε κέρδη 0,25% στις 24.710 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη κινήθηκε οριακά χαμηλότερα 0,03% στις 8.577 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider