ΙΗS Markit: Η μεταποίηση στη Βρετανία στο υψηλότερο σημείο από το 2011

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΙΗS Markit: Η μεταποίηση στη Βρετανία στο υψηλότερο σημείο από το 2011
O σχετικός δείκτης της HIS Markit (Purchasing Managers' Index - PMI) σκαρφάλωσε στο 58,9 τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων και φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από το 2011. Η εργοστασιακή παραγωγή επεκτάθηκε στον ταχύτερο ρυθμό από το Νοέμβριο, για δέκατο διαδοχικό μήνα κερδών.

Οι δείκτες ανάπτυξης της μεταποίησης στην Μεγάλη Βρετανία επιταχύνθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα δεκαετίας τον προηγούμενο μήνα καθώς οι παραγγελίες εκτινάχθηκαν προσδοκώντας χαλάρωση των μέτρων lodkdown.

O σχετικός δείκτης της IHS Markit (Purchasing Managers' Index - PMI) σκαρφάλωσε στο 58,9 τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων και φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από το 2011. Η εργοστασιακή παραγωγή επεκτάθηκε στον ταχύτερο ρυθμό από το Νοέμβριο, για δέκατο διαδοχικό μήνα κερδών.

Τα νούμερα προσθέτουν στις ελπίδες του υπουργείου Οικονομικών και τις κεντρικής Τράπεζας ότι η οικονομία θα ανακάμψει δυναμικά με το πέρας της πανδημίας. Έδειξαν, επίσης, μια πίεση προς τα πάνω στον πληθωρισμό καθώς ο ιός διατάραξε τις προμήθειες πρώτων υλών.

«Η εφαρμογή των εμβολιασμών και οι προετοιμασίες των πελατών για χαλάρωση των μέτρων lockdown ενίσχυσαν την επέκταση», δήλωσε ο Rob Dobson της IHS Markit. «Πολλοί αναμένουν η διαδικασία αυτή να λειτουργήσει υποστηρικτικά στην συνέχεια του έτους. Όσο περισσότερο διαρκούν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις εφοδιαστικές αλυσίδες, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να χαλιναγωγηθεί η ισχύς της απότομης ανόδου».

Η απασχόληση αυξήθηκε, δεδομένων και των υψηλότερων επιπέδων επιχειρηματικής ψυχολογίας εδώ και 7 χρόνια. Τα ζητήματα με τις εφοδιαστικές αλυσίδες συγκράτησαν την ανάπτυξη, πιέζοντας προς τα πάνω τις τιμές εισαγωγών κι εξαγωγών σε υψηλότερο σημείο από το 2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider