Ξένα Χρηματιστήρια
01-04-2021 | 13:54

Ο Ελ-Εριάν για την υπόθεση Archegos - Πώς επηρεάζει τις τράπεζες

Newsroom
Μοιράσου το
Ο Ελ-Εριάν για την υπόθεση Archegos - Πώς επηρεάζει τις τράπεζες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τις εξελίξεις με την ρευστοποίηση της Archegos Capital Management σχολίασε ο γνωστός επενδυτής και επικεφαλής οικονομικών συμβούλων της Allianz, Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, μιλώντας στο Yahoo Finance την Πέμπτη.

Όπως είπε, είμαστε στον Μάρτιο και αυτό είναι το τρίτο συμβάν που βλέπουμε να έχει ένα μεγάλο εύρος επιπτώσεων στις αγορές. Και αυτό μας λέει πως όταν υπάρχει τόσο πολύ ρευστότητα στην αγορά, τότε αυξάνονται οι κίνδυνοι.

Στη συνέχεια, ο Ελ-Εριάν είπε ότι πρόκειται για φαινόμενα που «είδαμε τον Φεβρουάριο με τους επενδυτές λιανικού, με την αγορά των περιθωρίων ασφαλείας (margin calls) της GameStop. Γιατί βλέπουμε αυτές τις κινήσεις; Γιατί αυτές οι επενδύσεις έχουν γίνει τόσο φτηνές και διαθέσιμες στο ευρύ κοινό».

Σχολιάζοντας το τι σηματοδοτεί η υπόθεση της Archegos στην αγορά, ο Ελ-Εριάν είπε πως θεωρεί ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο όμως θα ωθήσει τις τράπεζες στο να είναι περισσότερο προσεχτικές με τη χρηματοδότηση που παρέχουν.

«Πρόκειται για ένα περιστατικό που περίμενε να γίνει και έγινε. Μπορεί να ωθήσει τις τράπεζες να είναι πιο προσεχτικές στο να επεκτείνουν τις πιστώσεις που παρέχουν και αυτό θα μπορούσε να έχει πιο μακροπρόθεσμες επιπτώσεις» ανέφερε ο Ελ-Εριάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.