Η Deutsche Bank «γλίτωσε» 4 δισ. δολάρια από την κρίση της Archegos

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Deutsche Bank «γλίτωσε» 4 δισ. δολάρια από την κρίση της Archegos
Κοντά στα 30 δισ. δολάρια η αξία των επενδύσεων που ρευστοποιήθηκαν από την κρίση του fund.

Απώλειες 4 δισ. δολαρίων απέφυγε η Deutsche Bank, πουλώντας το μερίδιο που κατείχε στην Archegos Capital την περασμένη Παρασκευή, μετά την αποτυχία της Archegos να καλύψει τα περιθώρια ασφάλειας, μετέφερε το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανταγωνιστές της γερμανικής τράπεζας ξεκίνησαν να «διώχνουν» τίτλους της Archegos, πιέζοντας ακόμα περισσότερο την Deutsche Bank απομακρύνει στοιχεία του fund από το χαρτοφυλάκιο της.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι πωλήσεις των 4 δισ. δολαρίων από την γερμανική τράπεζα φέρνουν την συνολική αξία των επενδύσεων που ρευστοποιήθηκαν στην κρίση της Archegos κοντά στα 30 δισ. δολάρια.

Ακόμα, κάποιες τράπεζες, με επικεφαλής την Credit Suisse προσπάθησαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία με τον επικεφαλής της Archegos, Μπιλ Γουάνκ, την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις θέσεις τους χωρίς να προκληθεί πανικός στην αγορά.

Ωστόσο, η επίτευξη κάποιας συμφωνίας ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα και οι συναλλαγές άρχισαν να γίνονται γνωστές την Παρασκευή, πυροδοτώντας ένα ευρύτερο selloff.

Διαβάστε ακόμη:

Η Archegos Capital Management, το ναρκοθετημένο αρχιπέλαγος ρευστότητας και η κρυμμένη απειλή του margin debt
Ποιους βαραίνει η κατάρρευση του family office Archegos

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider