Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης κι η πανδημία προκάλεσαν απώλειες στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης κι η πανδημία προκάλεσαν απώλειες στις ευρωαγορές
Απώλειες σημειώθηκαν την Τετάρτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπό το φως των στοιχείων της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και της ανησυχίας για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας. 

Απώλειες σημειώθηκαν την Τετάρτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπό το φως των στοιχείων της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και της ανησυχίας για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,13% στις 430,11 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE υποχώρησε 0,83% στις 6.716 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX διολίσθησε οριακά 0,07% στις 15.008 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC έχασε 0,34% στις 6.067 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε οριακά 0,06% στις 24.651 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη σημείωσε πτώση 0,18% στις 8.580 μονάδες.

Μικρή αύξηση σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνης για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat την Τετάρτη.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 1,3% σε ετήσιο βαθμό, από 0,9% προηγουμένως. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 1,4%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός ενισχύθηκε στο 0,9% από 0,2% προηγουμένως, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 1%.

Σε άλλα στοιχεία, το ΑΕΠ της Βρετανίας ξεπέρασε τις προσδοκίες για το τέλος του 2020, καταγράφοντας αύξηση 1,3%, ενώ η ανεργία στη Γερμανία μειώθηκε τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας. Ο εποχικά προσαρμοσμένος συνολικός αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 8.000 στα 2,75 εκατομμύρια, παρά τα συνεχιζόμενα μέτρα lockdown που πλήττουν την Γερμανία κι ευρύτερα την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Άλλωστε στην χώρα με την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, η διαχείριση της πανδημίας έχει ξεκινήσει να προκαλεί πολιτικούς τριγμούς, με την καγκελάριο Μέρκελ να δέχεται πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση αλλά και εσωκομματικά.
Αντίστοιχα, στη Γαλλία σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση της χώρας σκέφτεται να προχωρήσει σε νέα lockdown με άμεση ισχύ, με την συγκεκριμένη πληροφορία να έρχεται λίγες ώρες πριν από το νέο διάγγελμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, σε περίπτωση που ληφθεί οριστική απόφαση για το πανεθνικό lockdown, εξετάζεται το κλείσιμο των σχολείων και η παράταση απαγόρευσης διαδημοτικών μετακινήσεων.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, την Τετάρτη η μετοχή της Deliveroo στην πρεμιέρα της, κατάγραψε απώλειες ακόμα και πλέον του 30% για να κλείσει τελικά με -26,30%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider