Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με τα βλέμματα στην πορεία της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με τα βλέμματα στην πορεία της πανδημίας
Ήπια κέρδη για τα μεγάλα χρηματιστήρια στο άνοιγμα της Τετάρτης. Προς νέο ρεκόρ ο DAX στη Φρανκφούρτη, άνω των 15.000 μονάδων.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τους επενδυτές να ακολουθούν το επιφυλακτικό κλίμα που επικράτησε νωρίτερα στα ασιατικά χρηματιστήρια και τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street.

Η προσοχή στρέφεται και πάλι γύρω από τις εξελίξεις με τον κορονοϊό και τα επόμενα βήματα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την στήριξη της οικονομίας απέναντι στην πανδημία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιήσει διάγγελμα το απόγευμα προς το γαλλικό λαό, στο οποίο αναμένεται να παρουσιάσει αλλαγές για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Εξάλλου, το ΑΕΠ της Βρετανίας ξεπέρασε τις προσδοκίες για το τέλος του 2020, καταγράφοντας αύξηση 1,3%.

Πέραν αυτού η κατάρρευση του fund Archegos που συμπαρασύρει δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου όπως είναι η Credit Suisse και η Nomura προκαλεί έντονο προβληματισμό στους επενδυτικούς κύκλους. Η JP Morgan ήδη χθες εκτίμησε πως οι ζημιές στις δύο τράπεζες θα ξεπεράσουν τα 10 δισ. δολάρια με το 2021 να προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολο. Επιπλέον, όπως και στην περίπτωση της GameStop διαπιστώθηκαν τα κενά στο κανονιστικό πλαίσιο των κεφαλαιαγορών και ειδικότερα στις ΗΠΑ, όπου δεν καταγράφονταν καμία επενδυτική κίνηση του family office.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,16% στις 431 μονάδες.

O Stoxx 50 υποχωρεί 0,08% στις 3.923 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE πέφτει 0,02% στις 6.772 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ανεβαίνει 0,09% στις 15.022 μονάδες, κινούμενος προς νέο ιστορικό υψηλό.

Στο Παρίσι, ο CAC ισχυροποιείται 0,08% στις 6.093 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,46% στις 24.750 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη γράφει άνοδο 0,27% στις 8.619 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία, εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωζώνης, διαμορφώθηκε στο 1,4% για τον Μάρτιο από 0,8% τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,7% από 0% τον Φεβρουάριο.

Και οι δύο μέτρησεις, κινήθηκαν οριακά πιο κάτω από τις προβλέψεις αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider