Το ρεκόρ 14μήνου στις αποδόσεις του 10ετούς επηρέασε αρνητικά την Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ρεκόρ 14μήνου στις αποδόσεις του 10ετούς επηρέασε αρνητικά την Wall Street
Στον ρυθμό της ανόδου των ομολογιακών αποδόσεων κινήθηκε την Τρίτη η Wall Street, με την αγορά των μετοχών να παρακολουθεί με προσοχή την αύξηση της απόδοσης του δεκαετούς πάνω από το 1,7%, και τις ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις να επανέρχονται.

Στον ρυθμό της ανόδου των ομολογιακών αποδόσεων κινήθηκε την Τρίτη η Wall Street, με την αγορά των μετοχών να παρακολουθεί με προσοχή την αύξηση της απόδοσης του δεκαετούς πάνω από το 1,7%, και τις ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις να επανέρχονται, ενώ η απειλή του κορονοϊού ανακάμπτει πάνω από τις ΗΠΑ.

Έτσι, ο Dow Jones υποχώρησε 0,30%, στις 33.071 μονάδες.

O S&P 500 έχασε 0,24% στις 3.961 μονάδες.

O Nasdaq διολίσθησε 0,115 στις 13.045 μονάδες.

Την Τρίτη η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικάνικου δημοσίου σκαρφάλωσε 6 μονάδες βάσης σε ένα ρεκόρ 14μηνου, πλέον του 1,7%, καθώς οι προσδοκίες στρέφονται προς μια γρήγορη ανάκαμψη λόγω των εμβολιασμών αλλά και της δηλωμένης πρόθεσης της κυβέρνησης Μπάιντεν να θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση των υποδομών πριν απ’ οτιδήποτε άλλο.

Ωστόσο, αν και στην αρχή της συνεδρίασης αδύναμος κρίκος ήταν οι τεχνολογικές μετοχές των S&P 500 και Νasdaq, κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες, με την Tesla από πτώση πέραν του 2% να κλείνει στο +0,06%.

Επίσης, ικανοποίηση καταγράφηκε για τις μικρές επιπτώσεις που υπέστησαν λόγω της κατάρρευσης του hedge fund Archegos, μεγάλα τραπεζικά χαρτιά όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley, παρά τους φόβους για ένα πολύ μεγαλύτερο ντόμινο εξελίξεων, όπως συνέβη με την Credit Suisse και Νomura.

Ωστόσο, οι προσδοκίες για γρήγορη ανάκαμψη μετριάζονται από την επάνοδο της απειλής του κορονοϊού, καθώς η βιαστική χαλάρωση των μέτρων σε περί τις 30 πολιτείες οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων κατά 16% σε σχέση με τη προηγούμενη εβδομάδα.

Οι ΗΠΑ βαδίζουν προς μια «επικείμενη καταστροφή», σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Κι αυτό γιατί μετά από την χαλάρωση των μέτρων, μετρά 63.239 νέα κρούσματα κορονοϊού την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου John Hopkins.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider