Μεταβλητότητα και μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Ρεκόρ 14μηνου για την απόδοση του 10ετούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεταβλητότητα και μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Ρεκόρ 14μηνου για την απόδοση του 10ετούς
Μεταβλητότητα και μεικτά πρόσημα την Τρίτη στη Wall Street μπροστά στην νέα άνοδο της απόδοσης του 10-ετούς ομολόγου σε ρεκόρ 14μηνου, με τους S&P 500 και Nasdaq να επιχειρούν να μηδενίσουν τις αρχικές απώλειες, και τον Dow να κινείται επίσης ήπια πτωτικά, έχοντας χθες «γράψει» άλλο ένα ρεκόρ.

Μεταβλητότητα και μεικτά πρόσημα την Τρίτη στη Wall Street μπροστά στην νέα άνοδο της απόδοσης του 10-ετούς ομολόγου σε ρεκόρ 14μηνου, με τους S&P 500 και Nasdaq να επιχειρούν να μηδενίσουν τις αρχικές απώλειες, και τον Dow να κινείται επίσης ήπια πτωτικά, έχοντας χθες «γράψει» άλλο ένα ρεκόρ.

Έτσι, ο Dow Jones χάνει 0,33% στις 33.062 μονάδες.
O S&P 500 σημειώνει πτώση 0,26% στις 3.960 μονάδες.
O Nasdaq κινείται οριακά στο 0,03% στις 13.063 μονάδες.

Την Τρίτη η απόδοση του 10-ετούς ομολόγου του αμερικάνικου δημοσίου σκαρφάλωσε 6 μονάδες βάσης σε ένα ρεκόρ 14μηνου, πλέον του 1,75%, ενώ έφτασε και το 1,77%, καθώς οι προσδοκίες στρέφονται προς μια γρήγορη ανάκαμψη λόγω των εμβολιασμών αλλά και της δηλωμένης πρόθεσης της κυβέρνησης Μπάιντεν να θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση των υποδομών πριν απ’ οτιδήποτε άλλο.

Η άνοδος των αποδόσεων και ο φόβος για αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων, ωστόσο, για άλλη μια φορά πλήττει τις τεχνολογικές μετοχές, με τα βαριά χαρτιά να σημειώνουν απώλειες: Apple, Amazon, Microsoft, Netflix και Facebook, όλες διαπραγματεύονται στο κόκκινο. H Tesla χάνει 2,26%.

Στον αντίποδα, ικανοποίηση υπάρχει για τις μικρές επιπτώσεις που υπέστησαν λόγω της κατάρρευσης του hedge fund Archegos, μεγάλα τραπεζικά χαρτιά όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley, παρά τους φόβους για ένα πολύ μεγαλύτερο ντόμινο εξελίξεων, όπως συνέβη με την Credit Suisse και Νomura.

Ωστόσο, οι προσδοκίες για γρήγορη ανάκαμψη μετριάζονται από την επάνοδο της απειλής του κορονοϊού, καθώς η βιαστική χαλάρωση των μέτρων σε περί τις 30 πολιτείες οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων κατά 16% σε σχέση με τη προηγούμενη εβδομάδα.

Οι ΗΠΑ βαδίζουν προς μια «επικείμενη καταστροφή», σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Κι αυτό γιατί μετά από την χαλάρωση των μέτρων, μετρά 63.239 νέα κρούσματα κορονοϊού την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου John Hopkins.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider