Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό πρόσημο στους βασικούς δείκτες με ώθηση από τις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό πρόσημο στους βασικούς δείκτες με ώθηση από τις ΗΠΑ
Οι παγκόσμιες αγορές φαίνεται να σταθεροποιούνται μετά την νευρικότητα που επικράτησε την περασμένη Παρασκευή στις ΗΠΑ. 

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές με ώθηση κυρίως από την Wall Street, καθώς ο Dow Jones κατάφερε τελικά να κλείσει τη συνεδρίαση της Δευτέρας στης Wall Street, με ρεκόρ στις +98 μονάδε.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,30%. Ο Dax ενισχύεται κατά 0,66%, ο CAC 40 επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,51% και ο FTSE κερδίζει 0,13%.

Οι παγκόσμιες αγορές φαίνεται να σταθεροποιούνται μετά την νευρικότητα που επικράτησε την περασμένη Παρασκευή στις ΗΠΑ. Χτες, οι μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο, κατέγραψαν βαριές απώλειες, καθώς συμπαρασύρθηκαν από το κραχ του fund Archegos. Η μεγάλη έκθεση της Credit Suisse, της Nomura αλλά και σε μικρότερο βαθμό των Deutsche Bank και UBS προκάλεσαν ρευστοποιήσεις τόσο σε αυτές όσο και σε άλλες εταιρείες.

οικονομικά δεδομένα της Ευρώπης για τον Μάρτιο βρίσκονται στο μικροσκόπιο σήμερα, με τους επενδυτές να χαρτογραφούν τα «νερά» για την πορεία της οικονομίας στην περιοχή. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο καταγράφηκε μεγάλη αύξηση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην αύξηση του ESI στην Ευρωζώνη βελτιώθηκε επίσης η εμπιστοσύνη σε όλους τους οικονομικούς τομείς που έγινε η έρευνα καθώς και μεταξύ των καταναλωτών. Οι αυξήσεις ήταν οι μεγαλύτερες από το περασμένο καλοκαίρι.

Κατά την έναρξη των συναλλαγών δεν υπήρξαν σημαντικές κινήσεις. Η γερμανική Scout24 και η ισπανική ACS κατέγραψαν άνοδο περί το 4% έκαστη, ενώ η GN Store Nord στη Δανία κινήθηκε χαμηλότερα κατά 2,5%.

Ενώ ενδοσυνεδριακά, η Φινλανδική Neste κατέγραψε πτώση 3,6%, με φόντο τις κινήσεις της αμερικανικής Jefferies.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider