Wall Street: Κλείσιμο με ρεκόρ για τον S&P 500 - Άλμα 1,4% ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κλείσιμο με ρεκόρ για τον S&P 500 - Άλμα 1,4% ο Dow Jones
O βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε έκανε άλμα 1,4% στις 33.072,88 μονάδες.

Με ρεκόρ και θετικό πρόσημο έκλεισε τη συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street, με τις αμερικανικές μετοχές να καταγράφουν ισχυρά κέρδη, ολοκληρώνοντας μια ακόμη εβδομάδα έντονης μεταβλητότητας.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 1,4% στις 33.072,88 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,66%, στις 3.974 μονάδες, ενά και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με κέρδη, παρότι ενδοσυνεδριακά γύρισε κάποια στιγμή στο "κόκκινο”, συγκεκριμένα κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης σημείωσε άνοδο κατά 1,24%, στις 13,138 μονάδες.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες σημείωσαν ανοδικό «ράλι» τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης, με τον Dow να καταγράφει άλμα άνω των 150 μονάδων, μόλις τα τελευταία 8 λεπτά πριν το κλείσιμο.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των τραπεζών και των ενεργειακών εταιριών, οι μεν λόγω των διαβεβαιώσεων που έδωσε χθες η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) για επιπλέον χρηματοδότηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων τον Ιούλιο, οι δε εξαιτίας της σημαντικής ανόδου που σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου από το πρωί της Παρασκευής λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 2,5% τον Φεβρουάριο, στα 86,7 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Ενώ το θετικό κλίμα ενίσχυσε και ο νέος στόχος που έθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τους εμβολιασμούς, με τη διανομή 200 εκατομμυρίων δόσεων στις 100 πρώτες ημέρες της θητείας του, καθώς ενισχύουν τις προσδοκίες για γρηγορότερη αποκλιμάκωση των μέτρων περιορισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider