«Μάχη» για τις 850 μονάδες στο Χρηματιστήριο - Σε υψηλό 52 εβδ. Eurobank - ΑΔΜΗΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάχη» για τις 850 μονάδες στο Χρηματιστήριο - Σε υψηλό 52 εβδ. Eurobank - ΑΔΜΗΕ
Το θετικό επενδυτικό κλίμα των διεθνών αγορών ευνοεί την Παρασκευή και το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, με το Γενικό Δείκτη Τιμών να κινείται στις 846,17 μονάδες κερδίζοντας 1,12%. Τα κέρδη οδηγούν οι τραπεζικές μετοχές πλην της Πειραιώς που καταγράφει άλλη μια σημαντική πτώση.

«Μάχη» για τις 850 μονάδες δίνει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τους επενδυτές να παίρνουν μια ανάσα από τη χθεσινή διακοπή και να επιστρέφουν δυναμικά σήμερα. Έτσι, η εγχώρια αγορά πατάει γκάζι καταγράφοντας άνοδο που ξεπερνά το 1,4%.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 1,48% στις 849,5 μονάδες με τον τζίρο στα 68,90 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα κινείται και ο FTSE 25 φτάνοντας τις 2.041 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 2,52% στις 537,8 μονάδες. Τα κέρδη οδηγούν οι τραπεζικές μετοχές πλην της Πειραιώς που καταγράφει άλλη μια σημαντική πτώση.

Έτσι η ΕΤΕ λόγω και του deal με την Εθνική Ασφαλιστική ενισχύεται κατά 4,5%, η Eurobank ακολουθεί στο 3,83% φτάνοντας σε υψηλό 52 εβδομάδων όπως και ο ΑΔΜΗΕ που διαπραγματεύεται στα 2,80 ευρώ.

Περιορισμένες κινήσεις στην Alpha Bank, στο -4,8% η Τρ. Πειραιώς.

Συνεχίζονται οι υψηλές πτήσεις για Μυτιληναίο και Βιοχάλκο, με τη δεύτερη να θεωρείται άξια ο απόλυτος πρωταγωνιστής της εβδομάδας με ράλι άνω του 9%.

Από πακέτα άλλο ένα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ «άλλαξε χέρια» αξίας 20,16 εκατ. ευρώ με premium στα 11,20 ευρώ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider