Ξένα Χρηματιστήρια
25-03-2021 | 16:25

Αντέστρεψαν τις απώλειες οι δείκτες της Wall Street, σε αναζήτηση προσήμου ο Nasdaq

Newsroom
Μοιράσου το
Αντέστρεψαν τις απώλειες οι δείκτες της Wall Street, σε αναζήτηση προσήμου ο Nasdaq
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αντέστρεψαν τις απώλειες οι δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να παρουσιάζει έντονη μεταβλητότητα, υπό την πίεση που δέχονται οι τεχνολογικές μετοχές. Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ και το ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο του 2020 φαίνεται πως στήριξαν το ανοδικό γύρισμα, ενώ ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί η εξέλιξη της πανδημίας. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,17% κινούμενος στις 32.472,86, ενώ ο S&P καταγράφει άνοδο 0,15% στις 3.892,7 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί 0,19% στις 12.937,98 μονάδες, έχοντας καταγράψει οριακή άνοδο νωρίτερα, ανακάμπτοντας από το χθεσινό sell off

Οι «Big Tech» δέχονται ξανά πιέσεις, με τη μετοχή της Netflix να σημειώνει πτώση 3%, της Microsoft άνω του 1%, ενώ επίσης Amazon και Alphabet καταγράφουν αρνητικό πρόσημο.

Το αργό πετρέλαιο σημειώνει απώλειες 5,2% στα 58 δολάρια το βαρέλι, καθώς η Διώρυγα του Σουέζ παραμένει αποκλεισμένη, με την Αίγυπτο να συνεχίζει τις προσπάθειες για την αποκόλληση του τεράστιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, σε ένα περιστατικό που θα μπορούσε να επιβραδύνει την παγκόσμια ναυσιπλοϊα για ημέρες ή και εβδομάδες. Ο ενεργειακός κλάδος του S&P 500 υποχωρεί άνω του 2%. 

Στο μέτωπο των ομολόγων, το 10ετές υποχωρεί για τέταρτη ημέρα, υποχωρώντας από το υψηλό 14μηνών την προηγούμενη εβδομάδα. Σήμερα σημείωνει πτώση 2 μονάδων βάσης, κάτω από το 1,6%. 

Στα μακροοικονομικά, ο αριθμός των νέων αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, υποχώρησε κάτω από τις 700 χιλιάδες για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα. Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις μειώθηκαν κατά 97.000 στις 684.000 για την εβδομάδα έως τις 20 Μαρτίου, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν μείωση στις 735.000. Παράλληλα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 4,3%, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 4,1%. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε ότι οι όποιες αλλαγές στην τρέχουσα πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα γίνουν «σταδιακά και με μεγάλη διαφάνεια» και μόνο μετά την πλήρη επούλωση της οικονομίας. 

«Καθώς σημειώνουμε σημαντική περαιτέρω πρόοδο προς τους στόχους μας, θα ξεκινήσουμε σταδιακά την απόσυρση», του προγράμματος αγορά ομολόγων αξίας 120 δισ. δολαρίων μηνιαίως που πραγματοποιεί η Fed, ανέφερε ο Πάουελ σε συνέντευξή του. Οι αυξήσεις επιτοκίων θα εξεταστούν μόνο «όταν η οικονομία ανακάμψει πλήρως». 

Παρά τα νέα ιστορικά υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας, οι τρεις δείκτες οδεύουν προς «κόκκινο» κλείσιμο για τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, με τον S&P 500 και τον Dow να υποχωρούν σχεδόν 1%, ενώ ο Nasdaq έχει υποχωρήσει πάνω από 2% αυτή την εβδομάδα. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.