Sell off στο Nasdaq - Αρνητικό γύρισμα σε Dow Jones, S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sell off στο Nasdaq - Αρνητικό γύρισμα σε Dow Jones, S&P 500
Βαριές απώλειες για τον τεχνολογικό δείκτη. Αρνητικό γύρισμα και στους άλλους δύο δείκτες. Στο 1,61% το αμερικανικό 10ετές.

Η μεταβλητότητα χτύπησε και τις ΗΠΑ, με τη Wall Street να ξεκινά με το δεξί τη συνεδρίαση αλλά τελικώς να κλείνει με απώλειες και βίαιες ρευστοποιήσεις στον τεχνολογικό δείκτη.

Ο πρόεδρος της Fed Τζέρομ Πάουελ μιλώντας στο Κογκρέσο, διευκρίνισε ότι ακόμα και αν πέσει έξω η Fed όσο αφορά τον κίνδυνο του πληθωρισμού, έχει όλα τα εργαλεία για να τον αντιμετωπίσει. Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, όμως οι αγορές θυμούνται το 1981 και τα «εργαλεία» που χρησιμοποίησε η Fed… Ο πληθωρισμός αντιμετωπίσθηκε, αλλά η οικονομική δραστηριότητα «γονάτισε» για αρκετά χρόνια, με τα όσα συνέβησαν τότε να διαπερνούν το υπόβαθρο της κρίσης που σοβούσε μέχρι να ξεσπάσει η πανδημία.

Έτσι την Τετάρτη, ο Dow Jones κατέγραψε ήπια πτώση 0,01% στις 32.420, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,55% στις 3.889 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 2,01% στις 12.961 μονάδες.

Chevron και Dow Inc πρωταγωνίστησαν στον βιομηχανικό δείκτη, ενώ ισχυρές απώλειες κατέγραψαν τα βαριά χαρτιά όπως η Nike, η Salesforce και η Apple.

Το 10ετές αμερικανικό ομόλογο κινήθηκε στο 1,61% σε φυσιολογικά επίπεδα σύμφωνα με αναλυτές.

Από την άλλη, οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα τα 30 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19, σύμφωνα με μέτρηση του Reuters, καθώς οι αμερικανικές Πολιτείες επιταχύνουν τους εμβολιασμούς και με Αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για πρώτα θετικά αποτελέσματα αυτών στη χώρα.

Οι υγειονομικές αρχές τρέχουν να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς, συμπεριλαμβάνοντας και πληθυσμιακές ομάδες μικρότερων ηλικιών, μετά την πρώτη αύξηση νέων κρουσμάτων σε εβδομαδιαία βάση από τον Ιανουάριο. Σε αντίθεση με τις συμβουλές υγειονομικών εμπειρογνωμόνων, πολλές Πολιτείες έχουν άρει τις εντολές για χρήση μάσκας και περισσότερο μολυσματικές παραλλαγές του ιού έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σε 30 από τις 50 Πολιτείες, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, αξιωματούχοι υγείας ελπίζουν ότι οι εμβολιασμοί θα αποτρέψουν την αύξηση θανάτων. Συνολικά 544.000 άνθρωποι στη χώρα έχουν υποκύψει στην νόσο.

Σε ότι αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα, ανοδικά κινήθηκε, ο σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στις 59,1 μονάδες αντί για 59,5 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Ο PMI υπηρεσιών ανήλθε στις 60 μονάδες από τις 59,8 μονάδες του Φεβρουαρίου, ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 60,1 μονάδες.

Ο PMI μεταποίησης έφτασε τις 59 μονάδες από τις 58,6 μονάδες του Φεβρουαρίου, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μια μέτρηση στις 59,5 μονάδες.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider