Χρηματιστήριο: Το πάνω χέρι οι long με χαμηλό τζίρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Το πάνω χέρι οι long με χαμηλό τζίρο
Κέρδη για το Χρηματιστήριο με στόχο τις 840 μονάδες. Ώθηση από ενέργεια και πληροφορική. Συνεχίζεται το αυστηρό stock picking.

Με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη, δεικτοβαρείς τίτλους να «πατούν γκάζι» στέλνοντας το Γενικό Δείκτη μια «ανάσα» από τις 840 μονάδες. Οι επενδυτές συνεχίζουν σε ένα αυστηρό stock picking, με τον τζίρο ωστόσο σήμερα να χαμηλώνει αρκετά.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,63% στις 837,09 μονάδες με τον τζίρο στα 58,37 εκατ. ευρώ. Υψηλότερα κινήθηκε ο FTSE 25 με κέρδη 0,71% στις 2.011 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινήθηκε ανοδικά παρά το βάρος της Πειραιώς κλείνοντας στο 0,63% και στις 524,65 μονάδες.

Υψηλές πτήσεις για τον ΑΔΜΗΕ (3,06%) και την Jumbo (2,87%) από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ενώ ώθηση έδωσε και ο κλάδος της ενέργειας. Από τις τράπεζες, η Eurobank έκλεισε με άνοδο 1,72%, ΕΤΕ 1,24% και Alpha Bank ήπια πτωτικά 0,11%.

Θετικό «σήμα» για τη μετοχή της Alpha Bank έστειλαν οι αμερικανικοί οίκοι JP Morgan και Goldman Sachs μετά το πλάνο της τράπεζας για τις τρεις επιπλέον συναλλαγές στο σκέλος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με την τιτλοποίηση «Cosmos» και τις πωλήσεις δύο χαρτοφυλακίων ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

Από την άλλη η μεταβλητότητα και τα σκαμπανεβάσματα στη μετοχή της Τρ. Πειραιώς συνεχίστηκαν κλείνοντας με απώλειες 10,67%, όταν στα παράγωγα το συμβόλαιο Ιουνίου έκλεισε με πτώση 5,9%

Μια «ανάσα» από το υψηλό 52 εβδ. βρίσκεται η μετοχή της Μυτιληναίος στα 13,52 ευρώ, καθώς το επενδυτικό πλάνο της εισηγμένης και το ευρύτερο «οπλοστάσιο» σε ΑΠΕ και έργα δίνει καύσιμα και περαιτέρω άνοδο.

Διορθωτικές κινήσεις σε ΟΛΠ, ενώ ανοδικά κινήθηκε ο κλάδος της πληροφορικής με Quest Profile και Πλαίσιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider