Στα 70 δολάρια το πετρέλαιο - Ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 70 δολάρια το πετρέλαιο - Ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 65,86 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,24% και το μπρεντ στα 69,42 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,30%.

Κοντά στα 70 δολάρια κινείται η τιμή του μπρεντ την Παρασκευή, υποστηριζόμενες από τις περικοπές παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+ και την αισιοδοξία για ανάκαμψη της ζήτησης το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ο ΟΠΕΚ προέβλεψε ισχυρότερη ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου φέτος, με χρονικό ορίζοντα το δεύτερο εξάμηνο ενώ ενισχυτικά στις τιμές λειτουργεί η διατήρηση των περικοπών της παραγωγής από την πλευρά του οργανισμού, μια πολιτική η οποία αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου σε έναν περίπου μήνα.

Στο ίδιο πνεύμα, οι αναλυτές της PVM αναφέρουν ότι οι προοπτικές της ζήτησης βελτιώνονται εν μέσω των προβλέψεων για ανάκαμψη το β' εξάμηνο, μια ανάκαμψη η οποία εκτιμάται ότι θα αφήσει πίσω της τα δεινά της πανδημίας.

Από την άλλη, οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι οι υψηλές τιμές μπορεί να ωθήσουν τους Αμερικανούς παραγωγούς σε αύξηση της παραγωγής, κάτι το οποίο θα μπορούσε τελικά να ασκήσει πιέσεις στις τιμές.

Η JP Morgan αναμένει ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 11,36 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα φέτος σε σύγκριση με τα 11,32 το 2020.

Η Commerzbank αναμένει ότι το πετρέλαιο θα μειωθεί στα 60 δολάρια το βαρέλι περίπου κατά τη διάρκεια του 2021.

Την Παρασκευή το απόγευμα (16:07 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 65,86 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,24% και το μπρεντ στα 69,42 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,30%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider