Το ασθενέστερο δολάριο δίνει ώθηση στο πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ασθενέστερο δολάριο δίνει ώθηση στο πετρέλαιο
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 66,52 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,06% και το μπρεντ στα 68,65 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,10%

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άνοδο την Πέμπτη ωθούμενες από ένα ασθενέστερο δολάριο καθώς οι φόβοι για αύξηση του πληθωρισμού μειώθηκαν, ενώ η απότομη πτώση των αποθεμάτων καυσίμων των ΗΠΑ έδειξε ότι οι επιπλέον ποσότητες που διέρρευσαν στην αγορά ήταν περιστασιακές.

«Οι φόβοι για τον πληθωρισμό υποχωρούν καθώς ο ΔΤΚ στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο ήταν στο 1,7%. Κατά συνέπεια, οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν και οι μετοχές σταθεροποιήθηκαν με τον Dow να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Το δολάριο, επομένως, εξασθενεί, γεγονός που βοηθά το πετρέλαιο », δήλωσε ο Tamas Varga, ανώτερος αναλυτής της PVM Oil Associates.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα αποθέματα παραμένουν άφθονα με το αργό πετρέλαιο να αποθηκεύεται σε μεγάλους χερσαίους και θαλάσσιους κόμβους.

Καθώς ο ρυθμός των εμβολιασμών επιταχύνεται, πολλές πολιτείες όπως η Βόρεια Καρολίνα και η Καλιφόρνια έχουν κινηθεί για να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της COVID-19.

Εν τω μεταξύ, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έδωσε την τελική έγκριση την Τετάρτη σε ένα από τα μεγαλύτερα μέτρα οικονομικής τόνωσης στην αμερικανική ιστορία, ένα σαρωτικό νομοσχέδιο αξίας 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που δίνει στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την πρώτη του μεγάλη νίκη από τη στιγμή που εκλέχθηκε.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (14:15 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 66,52 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,06% και το μπρεντ στα 68,65 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,10%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider