«Ράλι» στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα πλέον στις 840 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ράλι» στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα πλέον στις 840 μονάδες
Πάνω από τις 830 μονάδες το Χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να έχουν το πάνω χέρι από την έναρξη της συνεδρίασης.

Δυναμικά πατήματα επιχειρούν οι αγοραστές στη συνεδρίαση της Τρίτης στο Χρηματιστήριο, συνεχίζοντας στο stock picking.

Έτσι ο Γενικός Δείκτης, διαμορφώνεται στις 837,84 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,3%, με τον τζίρο στα 35,79 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,38%, περνώντας πάνω από τη ζώνη των 2.000 μονάδων ενώ τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,82% στις 530,53 μονάδες.

Οι μετοχές της Jumbo και της Motor Oil πρωταγωνιστούν καταγράφοντας άνοδο 4,37% και 3,21% με την Τέρνα Ενεργειακή και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να ακολουθούν.

Από τις τράπεζες, η ΕΤΕ καταγράφει άνοδο 1,11% η Τρ. Πειραιώς απώλειες 0,91%, η Eurobank ενισχύεται 1,56% και η Alpha Bank σημειώνει ήπιες απώλειες 0,30%.

To διάβα των 13 ευρώ πέρασε από την άλλη η Μυτιληναίος καταγράφοντας κέρδη άνω του 1%. Πτωτικά κινούνται η Aegean με απώλειες 2,69% με ήπιες διορθωτικές κινήσεις σε ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, και ΕΧΑΕ.

Ώθηση στην εγχώρια αγορά δίνει και η θετική μεταβολή της HSBC ως προς τη σύσταση της, με παράλληλη υποβάθμιση της Τουρκία. Ο βρετανικός οίκος αναμένει μια σημαντική επιστροφή του ελληνικού τουρισμού, ενώ από την άλλη ξεχωρίζει και τρεις μετοχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider