Bitcoin και Ethereum αξίας 40 εκατ. δολαρίων αγόρασε η κινεζική Meitu

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin και Ethereum αξίας 40 εκατ. δολαρίων αγόρασε η κινεζική Meitu
Η κινεζική εταιρεία φαίνεται να είναι η πρώτη μεγάλη που αγοράζει Ethereum.

Bitcoin αξίας 17,9 εκατομμυρίων δολαρίων και Ethereum 22,1 εκατομμυρίων δολαρίων αγόρασε στις 5 Μαρτίου η Meitu, κινεζική εταιρεία που κατασκευάζει εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών, ακολουθώντας τα βήματα των Tesla και Square στην αγορά bitcoin. Ωστόσο, η κινεζική εταιρεία φαίνεται να είναι η πρώτη μεγάλη που αγοράζει Ethereum.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν άφθονο περιθώριο για ανατίμηση της αξίας τους και τη διάθεση μέρους των ταμειακών διαθεσίμων σε αυτά διαφοροποιεί τη ρευστότητα (η οποία υπόκειται σε πιέσεις υποτίμησης λόγω των επιθετικών αυξήσεων της προσφοράς χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως)», αναφέρει η Meitu σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το CNBC.

Η κίνηση αποδεικνύει στους επενδυτές ότι η Meitu «έχει το όραμα και την αποφασιστικότητα να "αγκαλιάσει" την τεχνολογική εξέλιξη και επομένως να προετοιμάσει την "εισβολή" της στη βιομηχανία του blockchain», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η μετοχή της Meitu βρέθηκε να ενισχύεται άνω του 3%, ενώ νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ η άνοδος άγγιξε και το 14%.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία χρηματοπιστωτικών προϊόντων Square είχε προχωρήσει στην αγορά bitcoins αξίας 170 εκατ. δολαρίων, ενώ η Tesla αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, «για μεγαλύτερη ευελιξία προκειμένου να διαφοροποιηθούμε περαιτέρω και να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση της ρευστότητάς μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider