Αυξομειώσεις και νευρικότητα στη Wall Street, με φόντο την αγορά εργασίας και την άνοδο απόδοσης του 10ετούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξομειώσεις και νευρικότητα στη Wall Street, με φόντο την αγορά εργασίας και την άνοδο απόδοσης του 10ετούς
Άλλη μια ημέρα νευρικότητας για τη Wall Street την Παρασκευή

Αυξομειώσεις στους δείκτες και νευρικότητα στη Wall Street την Παρασκευή, η οποία με ώθηση από τα ενθαρρυντικά στοιχεία της αγοράς εργασίας, μία μόλις ημέρα μετά τις απώλειες της Πέμπτης και την ανησυχία που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ για την οικονομική ανάκαμψη, έχει και τους τρεις δείκτες της στο «πράσινο».

Έτσι, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,73% στις 31.150 μονάδες.

O S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,72% στις 3.795 μονάδες.

O Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,23% στις 12.752 μονάδες.

Είδηση της ημέρας για το επενδυτικό κοινό αποτέλεσε η ανακοίνωση των νέων καταστάσεων μισθοδοσίας πλην αγροτικού τομέα, για τον μήνα Φεβρουάριο, οι οποίες ξεπέρασαν τις προσδοκίες για 210.000, φτάνοντας τις 379.000. Ο δείκτης της ανεργίας έπεσε στο 6,2% από 6,3% τον Ιανουάριο. Η πλειοψηφία των επιπλέον προσλήψεων προήλθε από τον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας, λόγω του ότι αρκετές πολιτείες χαλάρωσαν τα μέτρα περιορισμού στη λειτουργία των σχετικών καταστημάτων.

Η ανακοίνωση των στοιχείων, που γεννούν ελπίδες για μια ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη από το αναμενόμενο εξαιτίας της επιτυχούς εξέλιξης του εμβολιαστικού πλάνου, οδήγησαν σε άνοδο τις ομολογιακές αποδόσεις των 10-ετών ομολόγων σε υψηλό έτους που ξεπεράσαν το 1,6%.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, σε διαδικτυακό σεμινάριο της Wall Street Journal δήλωσε πως αύξηση επιτοκίων θα μπορούσε να συμβεί μόνον όταν η οικονομία των ΗΠΑ επιστρέψει σε πλήρη απασχόληση και ο πληθωρισμός φτάσει σε ένα διατηρήσιμο επίπεδο 2%, με κανένα από τα δύο στοιχεία να μην αναμένονται μέσα στο 2021, ενώ είχε δηλώσει πως θα ήταν «ανήσυχος για κινήσεις που θα μπορούσαν να θέσουν εμπόδια στις προσπάθειες μας για την ανάκαμψη της οικονομίας». Οι δηλώσεις του προκάλεσαν ταραχή κι αβεβαιότητα στην αγορά.

Στην Γερουσία, η συζήτηση για το πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων συνεχίζεται, καθώς πρέπει να προληφθεί το σπάσιμο της διορίας της 14 Μαρτίου, καθώς η αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικάνων καθυστερεί την διαδικασία.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Tesla συνεχίζει στο κόκκινο και στο -5,46%, μετά και τις δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου Ρον Μπάρον πως πούλησε 1,8 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας του μεγιστάνα Έλον Μασκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider