Ξένα Χρηματιστήρια
01-03-2021 | 17:17

Ενισχύονται τα κέρδη στη Wall Street - Άνοδος πλέον του 2% για τον Dow Jones

Newsroom
Μοιράσου το
Ενισχύονται τα κέρδη στη Wall Street - Άνοδος πλέον του 2% για τον Dow Jones

Ακόμα μεγαλύτερη άνοδο από το ξεκίνημα της συνεδρίασης καταγράφουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα, με την αισιοδοξία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ και τη νέα πτώση στις αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου να οδηγούν τους επενδυτές σε ευρείες τοποθετήσεις στα ταμπλό.

Σημαντικό ρόλο στο θετικό κλίμα παίζει η άνοδος του δείκτη της ISM για την αμερικανική μεταποίηση, που ανήλθε σε υψηλό σχεδόν 2 ετών για το Φεβρουάριο (ανήλθε στις 60,8 μονάδες αντί 58,7 μονάδες τον Ιανουάριο).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ανεβαίνει 2,19% ή 678.43 μονάδες στις 31.612 μονάδες. Οι μετοχές της Boeing κερδίζουν 5,24% την Δευτέρα επηρεάζοντας θετικά τον βιομηχανικό δείκτη στον απόηχο της είδησης πως η United Airlines αγόρασε άλλα 25 Boeing 737 ως «ψήφο εμπιστοσύνης» προς την κατασκευάστρια εταιρεία, μετά τα πρόσφατα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν με κάποιους από τους κινητήρες της εταιρείας. 

Ο S&P 500 κερδίζει 2,37% ή 90.53 μονάδες στις 3.901 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιείται 2,59% στις 341.96 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως νωρίς είχε φανεί η διάθεση των αναλυτών για σημαντικά κέρδη στην πρώτη μέρα της εβδομάδας, λόγω της νέας αποκλιμάκωσης στο επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, σημάδια για αισιοδοξία σχετικά με την πορεία του ισχυρότερου ΑΕΠ στον κόσμο.

Η καταρχήν έγκριση του πακέτου στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολ. από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, «στέλνει» το νομοσχέδιο για κρίση από τη Γερουσία, καθώς ξεπεράστηκαν οι διχογνωμίες που ανέκυψαν με το άρθρο που αφορούσε την αύξηση του κατώτατου μισθού –το πιθανότερο δεν θα συμπεριληφθεί- και μάλιστα, οι Δημοκρατικοί δηλώνουν έτοιμοι να το περάσουν από την τελική έγκριση της Γερουσίας χωρίς τη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων. 

Το σχέδιο περιλαμβάνει ενισχύσεις ύψους 1400 δολαρίων σε μεμονωμένους δικαιούχους, εβδομαδιαίο επίδομα 400 δολαρίων σε ανέργους, και δισεκατομμύρια δολάρια για τους εμβολιασμούς, την στήριξη του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και των τοπικών κυβερνήσεων.

Στο μέτωπο αντιμετώπισης του κορονοϊού, ικανοποίηση προσφέρει η έγκριση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, με 72% επιτυχία.

Όσον αφορά το Bitcoin, έρευνα της Citi αναφέρει πως το κρυπτονόμισμα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο είτε για την mainstream αποδοχή του είτε για μια κερδοσκοπική ενδόρρηξη. Αν και μπορεί να γίνει κάποια στιγμή το νόμισμα επιλογής για το διεθνές εμπόριο, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εμπόδια και κίνδυνοι στην εξέλιξη του Bitcoin, σημείωσε η έρευνα της Citi. H τιμή του Bitcoin κερδίζει 8,85%, στα 48.410 δολάρια, μετά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.